Αυξάνεται στα €752 ο κατώτατος μισθός,μηπως εκλογές όπως και να ειναι πάρτε το μικρο καλάθι γιατι αυξάνονται όλα τα άλλα


Αυξάνεται στα €752 ο κατώτατος μισθός,μηπως εκλογές όπως και να είναι πάρτε το μικρο  καλάθι γιατι αυξάνονται όλα τα άλλα 

Μια ζωη την φακα ,ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟς ΑΠΛΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ..... ΚΑΙ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ???,,αυξανουν οπως φυσιολογικα πρεπει για να ζησουμε τους μισθους αλλα κανεις δεν πειραζει αυτοι που θα ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥς ΜΙΣΘΟΥς ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ,,,ΠΑΛΙ Η ΚΡΙΣΗ ΓΙΑΥΤΟΥς ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΜΑΣ Η ΚΡΙΣΗ ΠΕΙΝΑ ,,,,για την ιστορια του συνταγματος του κρατους ,,,το κρατος ειναι υποχρεωμενο να παραΓΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΘΕΣΕΙς ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ,,,Ακούτε κυρ εισαγγελεις και νομοθετες ???
μην πατε να καλυφτείτε παλι στο
 ΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ
 ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΤΊΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ
 ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΕΤΣΙ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΣΑΝ ΑΛΛΑ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΟΥΣΑΝ ΚΥΠΡΟ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕς ΜΑΣ....

Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση φαίνεται να επισπεύδει τις αποφάσεις για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 752 ευρώ. Η προεργασία έχει ξεκινήσει προκειμένου οι αποφάσεις να ληφθούν νωρίτερα και η σχετική ανακοίνωση να γίνει από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Στόχος της κυβέρνησης είναι ο νέος κατώτατος μισθός να ισχύσει ακόμα και από τις αρχές του 2023, αντί για τα μέσα της άνοιξης όπου παραδοσιακά ολοκληρώνεται η διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συνδυασμός των ρυθμών ανάπτυξης-πληθωρισμού επιτρέπει αύξηση τουλάχιστον 5,5% κι αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο κατώτατος μισθός θα επιστρέψει στα 752 ευρώ.

Με αυτά τα δεδομένα, οι νέοι κατώτατοι μισθοί αναμένεται να διαμορφωθούν ως εξής:

Εισαγωγικός κατώτατος μισθός: από τα 713 ευρώ θα ανέβει στα 752 ευρώ (αύξηση 39 ευρώ)
Κατώτατος με 1 τριετία: από τα 784 ευρώ θα ανέβει στα 827 ευρώ (αύξηση 43 ευρώ)
Κατώτατος με 2 τριετίες: από τα 856 ευρώ θα ανέβει στα 903 ευρώ (αύξηση 47 ευρώ)
Κατώτατος με 3 τριετίες: από τα 927 ευρώ θα ανέβει στα 978 ευρώ (αύξηση 51 ευρώ)
Ανοιχτό παραμένει το εάν θα γίνει και το τελευταίο βήμα ως προς τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Ήδη, με τη νέα μείωση των εισφορών στις επικουρικές, που «τρέχει» από την αρχή του καλοκαιριού, οι εισφορές έχουν μειωθεί κατά 4,4 μονάδες κι απομένουν μόλις 0,6 μονάδες.

Ωφελημένοι από τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι και οι άνεργοι, οι οποίοι σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία θα δουν την επιδότηση τους να αυξάνεται από τα 17,51 ευρώ στα 18,47 ευρώ κι αυτό συνεπάγεται ότι σε μηνιαία βάση το επίδομα ανεργίας θα ανέβει από τα 407,25 ευρώ στα 461,82 ευρώ.

Όσον αφορά στις αυξήσεις των δημοσίων λειτουργών, στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού θα συμπεριληφθεί η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, καλύπτοντας φυσικά και όσους συνταξιούχους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ κι αυτήν τη στιγμή επιβαρύνονται με την εισφορά. Αυτή η έμμεση μισθολογική αύξηση, η οποία «τρέχει» εδώ και δύο χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, ξεκινάει από 22 ευρώ και ξεπερνάει ακόμη και τα 676 ευρώ τον χρόνο.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.