Αυξήσεις φωτιά στα τιμολόγια της ΔΕΗ.Αυξημένη κατα 62% η τιμή της KWh του Σεπτεμβρίου!!





Τα νοικοκυριά θα πληρώσουν ακριβότερα την KWh και τελικός λογαριασμός θα κριθεί από το ύψος της επιδότησης που θα ανακοινώσει το ΥΠΕΝ.

«Φωτιά» πήραν τα τιμολόγια ρεύματος του Σεπτεμβρίου, με τη ΔΕΗ να ανεβάζει κατά 62% το βασικό της τιμολόγιο με την ονομασία Γ1.
Ανήλθε στα 0,77800 ανά KWh για τον Σεπτέμβριο από 0,48600 ευρώ ανά KWh του Αυγούστου.
Τα νοικοκυριά θα πληρώσουν ακριβότερα την KWh και τελικός λογαριασμός θα κριθεί από το ύψος της επιδότησης που θα ανακοινώσει το ΥΠΕΝ.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου αναμένεται τις επόμενες ημέρες να δώσουν στη δημοσιότητα το κόστος ανά KWh που θα πληρώνει το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και ο κρατικός προϋπολογισμός , το οποίο θα καθορίσει την τελική τιμή χρέωσης για τα νοικοκυριά.

Η κρατική επιδότηση θα είναι στα 0,639 ανά KWh

Πάντως για να παραμένει αμετάβλητο το κόστος ανά KWh θα πρέπει το ύψος της επιδότησης να ανέλθει στα 0,639 ευρώ ανά KWh ή σε 639 ευρώ ανά Mwh.
Μόνο έτσι θα παραμένει η αξία της KWh στα 0,14900 ευρώ.
Στην περίπτωση που είναι μικρότερη των 0,639 ανά KWh τη διαφοράς θα την επωμιστεί ο καταναλωτής, ο οποίος θα βάλει πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για την εξόφληση του λογαριασμού ρεύματος.
Το άλμα της ΔΕΗ στα τιμολόγια ρεύματος ανεβάζει το σύνολο της αγοράς σε υψηλότερα επίπεδα τιμών με την ονομαστική τιμή της Kwh να ξεπερνά το 1 ευρώ.
Τέλος να σημειωθεί ότι η επιδότηση του Αυγούστου ήταν στα 377 ευρώ ανά MWh ή στα 0,377 ευρώ ανά KWh ή οποία συνέβαλε στην συγκράτηση της τελικής τιμής για τα νοικοκυριά.


ntheo@bankingnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.