Εκρήξεις σε ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία – Ένας νεκρός και 5 τραυματίες


Μπαράζ εκρήξεων σημειώθηκε την Τρίτη στη ρωσική αεροπορική βάση Σάκι στην Κριμαία, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι πέντε, μεταξύ των οποίων ένα παιδί.

Εικάζεται ότι μπορεί να είναι πλήγμα των Ουκρανών με πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς, ωστόσο το ρωσισκό υπουργείο Άμυνας διαβεβαιώνει ότι η βάση δεν δέχτηκε επίθεση αλλά πυροδοτήθηκαν πυρομαχικά. Δημοσιογράφος του BBC στη Ρωσία αναφέρει ότι οι τοπικές αρχές της Κριμαίας εκκενώνουν την ευρύτερη περιοχή.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνα έκανε λόγο για έκρηξη πυρομαχικών της αεροπορίας.

«Αρκετά πυρομαχικά που προορίζονταν για την αεροπορία εξερράγησαν μέσα σε αποθήκη που βρίσκεται σε έδαφος του στρατιωτικού αεροδρομίου Σάκι, κοντά στην περιοχή Νοβοφιοντόροφκα», διευκρίνισε το υπουργείο, σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι η αποθήκη δεν αποτέλεσε στόχο πυρών ή βομβαρδισμών.

Νωρίτερα, τρεις αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Reuters ότι άκουσαν αρκετές ισχυρές εκρήξεις και είδαν μαύρο καπνό να υψώνεται από την κατεύθυνση μιας ρωσικής αεροπορικής βάσης στη Νοβοφιοντόροφκα, στο δυτικό τμήμα της χερσονήσου.

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν επίσης καπνό να υψώνεται στην περιοχή.

Η προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία έγινε το 2014.

Πηγές: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.