Οι38 μετανάστες του Εβρου αποκαλύπτουν : «Οι Τούρκοι μας ώθησαν στην Ελλάδα»Οι38 μετανάστες  του Εβρου αποκαλύπτουν : «Οι Τούρκοι μας ώθησαν στην Ελλάδα»

 Εκ των 38 συνολικά μεταναστών, που βρέθηκαν σε νησίδα στον Έβρο εντός τουρκικής επικράτειας και βρίσκονται τελικά τωρα  επί ελληνικού εδάφους, αποκαλύπτουν  τα πολιτικά παιχνίδια της Τουρκίας στην περιοχή αλλά και την απάνθρωπη στάση απέναντι στους μετανάστες που αναζητούσαν μία σανίδα σωτηρίας.

Όπως δήλωσε, στο Channel 4 ένα μέλος της ομάδας των μεταναστών, η Μπάιντα, Τούρκοι τους πέταξαν δύο φορές σε νησιά στον ποταμό Έβρο αδιαφορώντας για την τύχη τους και αντιμετωπίζοντας τους με όρους «ποδοσφαιρικού αγώνα».

«Οι Τούρκοι μας χώρισαν δύο φορές. Ήμασταν 50 άνθρωποι που μας απέλασαν από την Τουρκία σε ελληνικό νησί. Τότε οι Τούρκοι μας έσπρωξαν σε δεύτερο νησί και πέταξαν πολλά άτομα σε αυτό το νησί και μας χώρισαν σαν να ήμασταν σε ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταξύ των δύο πλευρών, την ελληνική και την τουρκική» είπε χαρακτηριστικά.

N. Μηταράκης: Η Τουρκία τους πίεσε υπό την απειλή της βίας να έρθουν στην Ελλάδα

Κατά την επίσκεψή του στον Έβρο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με το περιστατικό, αναφέροντας πως: «η Τουρκική Χωροφυλακή τους έφερε στην όχθη του Έβρου και με απειλή χρήσης βίας τους πίεσε να έρθουν προς την Ελλάδα». «Βρέθηκε μία ομάδα 38 μεταναστών, 35 Σύριοι και 3 Παλαιστίνιοι που εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος.

Κατά δήλωσή τους, για πρώτη φορά εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος στις 14 Αυγούστου. Κρύφτηκαν για μία μέρα, μετά έστειλαν το στίγμα τους. Όταν το στίγμα τους βρέθηκε από τις ελληνικές Αρχές, κινητοποιήθηκαν, βρέθηκε το γκρουπ, μεταφέρθηκε στο φυλάκιο, παρείχαμε ιατρική περίθαλψη, είναι όλοι πολύ καλά στην υγεία τους. Μια γυναίκα έγκυος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, χαίρουν καλής υγείας», σημείωσε αρχικά ο κ. Μηταράκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Το δεύτερο πολύ σημαντικό που προκύπτει από τις καταθέσεις τους, ήρθαν στην τουρκική όχθη του ποταμού, σπρώχτηκαν προς τη νησίδα από τις τουρκικές Αρχές. Επισήμως, οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν αυτούς τους μετανάστες εντός Τουρκίας, δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση διεθνούς προστασίας, όπως δεσμεύεται η Τουρκία να κάνει από το διεθνές δίκαιο. Αντίθετα, η Τουρκική Χωροφυλακή τους έφερε στην όχθη του Έβρου και με απειλή χρήσης βίας τους πίεσε να έρθουν προς την Ελλάδα».

«Το τρίτο που θέλω να πω είναι ότι από τις καταθέσεις προκύπτει πως ένα παιδί 5 ετών έχασε τη ζωή του σε τουρκικό έδαφος και αυτό είναι πραγματικά δυσάρεστο. Θα κινηθούμε μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθρού Ημισελήνου ώστε να μπορέσει να βρεθεί το σώμα του παιδιού στην τουρκική νησίδα και να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένειά της», κατέληξε.

Βίντεο αποτυπώνει την ταλαιπωρία των 38 μεταναστών

Παράλληλα νέο βίντεο από drone δείχνει ότι οι μετανάστες που ταλαιπωρήθηκαν για ημέρες λόγω της ύποπτης και επικίνδυνης στάσης της Τουρκίας, βρίσκονταν σε τουρκικό έδαφος.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.