Ιούλιος:Στο 11.3 ο πληθωρισμός στην Ελλάδα!


Στο 11,3% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Eurostat. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική εκτίμηση της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίες τοποθετούσε τον πληθωρισμό στη χώρα στο 11,5%.

Τα στοιχεία για την Ευρωζώνη επιβεβαιώνουν την αρχική εκτίμηση της Eurostat για πληθωρισμό στο 8,9%, έναντι 8,6% που ήταν τον Ιούνιο και 2,2% που ήταν πριν από έναν χρόνο. Τον χαμηλότερο πληθωρισμό εμφάνισαν τον Ιούλιο η Γαλλία και η Μάλτα (στο 6,8%) καθώς και η Φινλανδία (στο 8%). Ο υψηλότερος πληθωρισμός καταγράφηκε σε Εσθονία (23,2%), Λετονία (21,3%) και Λιθουανία (20,9%).

Σε σχέση με τον Ιούνιο, ο πληθωρισμός μειώθηκε σε έξι χώρες-μέλη, παρέμεινε σταθερός σε τρεις και αυξήθηκε και 18. Τον Ιούλιο, η μεγαλύτερη συμβολή στον πληθωρισμό προήλθε από τις τιμές της ενέργειας (+4,02 ποσοστιαίες μονάδες) και ακολουθούν τα τρόφιμα, ποτά, καπνός (+2,08 μονάδες), οι υπηρεσίες (+1,60 μονάδες) και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+1,16 μονάδες).

ΠΗΓΗ: moneyreview.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε..


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.