TRT: «20 χιλιάδες μέλη της FETO διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία»


Επέτειος της απόπειρας πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης Ερντογάν σήμερα για την Τουρκία και το κρατικό κανάλι της χώρας σε ρεπορτάζ του σχετικά με τους γκιουλενιστές κατονομάζει την Ελλάδα ως τη χώρα που κατέφυγαν τα περισσότερα μέλη της FETO μετά την 15η Ιουλίου 2016.

«Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, 8 μέλη της FETO κατέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο. Η Τουρκία ζήτησε την άμεση έκδοσή τους. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση απελευθέρωσε τα μέλη της FETO και τους χορήγησε άσυλο. Η Άγκυρα, από την άλλη, αντέδρασε έντονα στην παραβίαση των διεθνών συμφωνιών από την Αθήνα», αναφέρει το ρεπορτάζ της TRT, που υπενθυμίζει το χρονικό της απόδρασης των 8 Τούρκων στρατιωτικών με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.

Η τουρκική τηλεόραση υποστηρίζει ότι «η επίμονη προστασία των πραξικοπηματιών έριξε σκιά στις τουρκο-ελληνικές σχέσεις. Η Άγκυρα αντέδρασε σκληρά στη σκανδαλώδη προσέγγιση. Η προστασία 8 πραξικοπηματιών με έντονα και δαπανηρά μέτρα ασφαλείας βρέθηκε κατά καιρούς στο επίκεντρο του ελληνικού Τύπου. Αν και το μέρος όπου έμειναν τα μέλη της FETO κρατείται μυστικό, δημοσιεύτηκε είδηση ??ότι οι 8 πραξικοπηματίες μένουν σε μυστικό σπίτι και στρατώνες».

«20.000 μέλη της FETO διέφυγαν στην Ελλάδα»
Σύμφωνα με την TRT, η Τουρκία υποσχέθηκε συνολικά 32 εκατομμύρια TL ως αμοιβή, βάζοντας στην κόκκινη λίστα τους 8 πραξικοπηματίες που κατέφυγαν στην Ελλάδα το 2019, ενώ επικαλούμενη ελληνικά δημοσιεύματα αναφέρει ότι «περίπου 20 χιλιάδες μέλη της FETO έχουν καταφύγει στην Ελλάδα από το 2016. Τα τελευταία 4 χρόνια, 9 χιλιάδες μέλη της FETO υπέβαλαν αίτηση για πολιτικό άσυλο».



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.