Σταϊκούρας κατά τραπεζών και servicers: Αντί ρυθμίσεων, κάνετε πλειστηριασμούς


Ιδιαίτερα επικριτικός προς τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων (servicers) ήταν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, καταλογίζοντας τους την ευθύνη για τα "φτωχά" μέχρι στιγμής αποτελέσματα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού ρύθμισης οφειλών.

Σε διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών με στελέχη τραπεζών και εκπροσώπους των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων, ο υπουργός επισήμανε ότι περίπου 2 στις αιτήσεις για ρύθμιση απορρίπτονται. Κατηγόρησε μάλιστα στις τράπεζες και στους servicers ότι το μόνο εργαλείο που αξιοποιούν είναι οι πλειστηριασμοί και ότι δεν δείχνουν προθυμία για ρυθμίσεις δανείων.

Στη σύσκεψη με τον ΥΠΟΙΚ συμμετείχαν η ειδική γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους Μαριαλένα Αθανασοπούλου, στελέχη των τραπεζών με αρμοδιότητα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στελέχη των servicers, η γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χ. Απαλαγάκη, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής και ο Ηλίας Πλασκοβίτης από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο υπουργός Οικονομικών επέκρινε τις τράπεζες και τους servicers ότι δεν βοηθούν τη διαδικασία εξυγίανσης και τους ζήτησε να προχωρήσουν με τολμηρότερα βήματα.
Ο κ. Σταϊκούρας παρουσίασε στοιχεία  στοιχεία που δείχνουν ότι οι τράπεζες απέρριψαν το 67% των αιτήσεων ρύθμισης - μέσω εξωδικαστικού ή διμερείς. Καλύτερη είναι η εικόνα στις εταιρείες διαχείρισης όπου το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται στο 34%.
 Στα επικριτικά σχόλια του υπουργού ότι αξιοποιούν τη δυνατότητα πλειστηριασμών και αποφεύγουν τις ρυθμίσεις, οι εκπρόσωποι τραπεζών και servicers απάντησαν ότι για πλειστηριασμούς πιέζουν οι επενδυτές που έχουν αγοράσει τιτλοποιημένα κόκκινα δάνεια


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.