O Ερντογάν ζήτησε Rafale από τον Μακρόν; - Tι αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ




Αναβρασμός στην Τουρκία, με τη συζήτηση να φουντώνει για εναλλακτικές λύσεις για αγορά μαχητικών, μετά το αμερικανικό φρένο για F-16. Σενάρια που μετά τη συνομιλία Μακρόν-Ερντογάν φτάνουν μέχρι τα μαχητικά Rafale.

Σύμφωνα με το τουρκικό TRT, ο Ερντογάν ζήτησε από τον Μακρόν συνεργασία προκειμένου η Τουρκία να προμηθευτεί το αντιαεροπορικό SAMPT και παράλληλα να έχει πρόσβαση στην τεχνογνωσία του συστήματος που κατασκευάζει ιταλογαλλική κοινοπραξία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ο Τούρκος πρόεδρος δεν έμεινε εκεί, αλλά ζήτησε και την προμήθεια πολεμικών αεροσκαφών Rafale στην περίπτωση που δεν θα εγκριθεί η προμήθεια των F-16 από τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Οpen, απόστρατοι αξιωματικοί ανέφεραν σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι ο τούρκος πρόεδρος δεν συζήτησε το Σάββατο το βράδυ με τον γάλλο ομόλογό του μόνο για το αντιαεροπορικό σύστημα, αλλά και για την προμήθεια αεροσκαφών Rafale – τα οποία έχει προμηθευτεί η Ελλάδα – εάν δεν υπάρξει θετική κατάληξη για τα F-16 που έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν ανέφεραν ποια ήταν η αντίδραση του Μακρόν στο αίτημα Ερντογάν.

Πηγή: TheTOC.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.