Ο χρυσός ανεβαίνει η FED ανεβάζει τα επιτόκια



Διεύρυνε το ανοδικό του σερί ο χρυσός ολοκληρώνοντας μία θετική εβδομάδα, καθώς η αποδυνάμωση του δολαρίου μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό έστρεψε το επενδυτικό ενδιαφέρον προς το πολύτιμο μέταλλο.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 1.781,8 δολάρια η ουγγιά, με άνοδο 0,7% ή 12,6 δολαρίων.

Στην εβδομάδα το συμβόλαιο ενισχύθηκε κατά 3,2%, αλλά ακόμα και έτσι για το σύνολο του Ιουλίου έχασε 1,2%.

Το ασήμι, μετά το ράλι σχεδόν 7% χτες, σήμερα πρόσθεσε ακόμα 1,7% ή 33 σεντς στην τιμή του κλείνοντας στα 20,19 δολάρια η ουγγιά.

Στην εβδομάδα παρουσίασε ισχυρά κέρδη 7,8%, αλλά για το μήνα ήταν πτωτικό κατά 0,8%.

Ο προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό σημείωσε νέο άλμα τον Ιούνιο,  διαψεύδοντας τις ελπίδες ότι το ράλι των τιμών έχει κορυφωθεί, με το δολάριο να χάνει γρήγορα τα πρωινά του κέρδη αφότου ανακοινώθηκαν τα στοιχεία.

Η αντιστροφή της πορείας του δολαρίου, καθώς οι αγορές επεξεργάζονται τα δεδομένα, δίνει ξανά ώθηση στα μέταλλα, ανέφερε ο Daniel Pavilonis της RJO Futures.

Κάποια από αυτά μπορεί να θεωρηθούν ασφαλή καταφύγια για την αγορά, αλλά γενικότερα, είναι απλώς μια ώθηση στα μέταλλα που είναι "αρκετά φθηνά" αυτή τη στιγμή, προσθέτει ο ίδιος.

Ο χρυσός πάντως σημείωσε την τέταρτη διαδοχική μηνιαία πτώση του, έχοντας χάσει περισσότερα από 300 δολάρια από τότε που ξεπέρασε το επίπεδο των 2.000 δολαρίων τον Μάρτιο, καθώς η Fed ξεκίνησε έναν κύκλο επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων και το δολάριο αναδείχθηκε σε προτιμώμενο επενδυτικό καταφύγιο εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για ύφεση.

Το πολύτιμο μέταλλο έδειξε χτες να λαμβάνει σημαντική ώθηση, στο απόηχο της εκτίμησης του Τζ. Πάουελ ότι η στάση της Fed ενδεχομένως να πρέπει να γίνει λιγότερο επιθετική καθώς συνεχίζει περαιτέρω τη νομισματική σύσφιξη.

Όπως σημειώνει όμως ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals, "εάν έχουμε μερικούς ακόμα προβληματικούς αριθμούς για τον πληθωρισμό τιμών, η Fed ίσως χρειαστεί να είναι πιο επιθετική".

Υπενθυμίζεται ότι τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας για την κατοχή χρυσού, ο οποίος δεν προσφέρει σταθερή απόδοση της επένδυσης.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 2,4% κλείνοντας στα 2.129 δολ. η ουγγιά, ολοκληρώνοντας τον Ιούλιο με ράλι 11%.

Η πλατίνα είχε +1,5% στην ημέρα κλείνοντας στα 889,8 δολ. η ουγγιά, αλλά ολοκλήρωσε τον μήνα στο -0,8%.

Ο χαλκός ενισχύθηκε σήμερα κατά 2,9% στα 3,5735 δολ. η λίβρα, αλλά έχασε 3,7% στον μήνα.
capital.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.