Διήμερη απεργία πανεπιστημιακών κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως


Σαρανταοκτάωρη απεργία  για  την Τετάρτη 13 και  Πέμπτη 14 Ιουλίου, ημερομηνίες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου Κεραμέως για τα ΑΕΙ, στη Βουλή, κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων  μελών ΔΕΠ.

Μεταξύ άλλων η ΠΟΣΔΕΠ υποστηρίζει πως το νέο νομοσχέδιο δεν ενισχύει την ποιότητα και τη λειτουργικότητα των ΑΕΙ αλλά υποβαθμίζει τα Ιδρύματα και προσθέτει πως ο βασικός προσανατολισμός του έγκειται στη σύνδεση των ΑΕΙ με την αγορά και την επιδίωξη κέρδους.

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες σειρά συλλόγων διδασκόντων και εκπαιδευτικών ενώσεων εκδήλωσε τις ισχυρές του επιφυλάξεις κατά του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ, κάνοντας μεταξύ άλλων για καθυπόταξη του πανεπιστημίου σε λογικές αγοράς και κατάργηση του αυτοδιοίκητου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ:

Η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ, με ομόφωνη απόφασή της, αξιολογώντας την κρισιμότητα της κατάστασης που διαμορφώνεται, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, και διατηρώντας τη θέση της για μη ψήφιση του νομοσχεδίου

1) θεωρεί αναγκαία την προκήρυξη απεργίας την Τετάρτη13 και την Πέμπτη 14 Ιουλίου, ημερομηνίες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή. Σε αυτό το πλαίσιο καλεί τους συλλόγους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη μέγιστη συμμετοχή του κλάδου στις κινητοποιήσεις.

2) καλεί όλες και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα διοργανωθούν από τους συλλόγους τις επόμενες ημέρες.

3) αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για συνεργασία με εκπροσώπους ομοσπονδιών των εργαζομένων στα ΑΕΙ, φοιτητών, και άλλων φορέων για τον καλύτερο συντονισμό των κινητοποιήσεων αυτές τις ημέρες και για τις αντιδράσεις μας την επόμενη περίοδο, που περιλαμβάνουν και την εξέταση ενδεχόμενης αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου.

Μεταξύ άλλων οι πανεπιστημιακοί του Παντείου κάνουν λόγο για εκθεμελίωση του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων, υπερεξουσίες σε μη-εκλεγμένα όργανα και καθυπόταξη του πανεπιστημίου σε λογικές της αγοράς. Παράλληλα, τονίζουν πως θα είναι απέναντι σε κάθε προσπάθεια διάλυσης της δημόσιας, δωρεάν Παιδείας.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.