Αποφυλάκιση Λιγνάδη: Μεγαλώνει το κύμα αντιδράσεων – Μπαράζ παρεμβάσεων σε θέατρα και παραστάσεις


Πληθαίνουν οι αντιδράσεις και οι έμπρακτες διαμαρτυρίες σε χώρους πολιτισμού της χώρας, κατά της απόφασης για αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, παρότι καταδικάστηκε σε 12ετή φυλάκιση για δύο βιασμούς.

Από τη Μικρή Επίδαυρο μέχρι την Καλαμάτα, και από το Ναύπλιο μέχρι τη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις με πανό και διάβασμα της ανακοίνωσης του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Στη Μικρή Επίδαυρο, ο Χάρης Τζωρτζάκης, διαβάζοντας στους θεατές της παράστασης σχετικό κείμενο του ΣΕΗ, είπε μεταξύ άλλων:

«Το δικαστήριο όχι μόνο δεν έκλεισε τον ένοχο παιδοβιαστή στη φυλακή, όχι μόνο δε δικαίωσε ένα ολόκληρο κοινωνικό κίνημα με ζητούμενο την αξιοπρέπεια και την ελευθερία αλλά επιπλέον ανέχτηκε επί μήνες στη δικαστική αίθουσα να διασύρονται τα θύματα, οι συνοδοί τους, οι μάρτυρες, οι δημοσιογράφοι και ολόκληρος ο πνευματικός κόσμος των καλλιτεχνών…».


Ανάλογη παρέμβαση έγινε και στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που την Παρασκευή είχε πρεμιέρα, με απούσα όμως την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης «Triptych: The Missing Door, The Lost Room, The Hidden Floor» της ομάδας «Peeping Tom» από το Βέλγιο, αναρτήθηκε πανό διαμαρτυρίας για την προκλητική αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, παρότι καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση για δύο βιασμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Λίνα Μενδώνη και ο Νίκος Γιατρομανωλάκης αποχώρησαν από την έναρξη της παράστασης…

Ανάλογη παρέμβαση πραγματοποιήθηκε και στο Ναύπλιο, στο περιθώριο της παράστασης «Ανατολή», αλλά και στο Θέατρο του Δάσους της Θεσσαλονίκης στην παράσταση του ΚΘΒΕ «Ελένη».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.