Πυρκαγιά στην περιοχή Μεγάρων μάχη μην πάει Αλεποχωρι ΚΆΗΚΑΝ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΑ



 Πυρκαγιά στην περιοχή Μεγάρων μάχη  μην πάει Αλεποχωρι ΚΆΗΚΑΝ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΑ  

Μάχη να μην περάσει η πυρκαγιά προς την κατεύθυνση του Αλεποχωρίου δινουν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής από το μεσημέρι της Τετάρτης με θετικά, μέχρι και αργά το απόγευμα αποτελέσματα.

Ωστόσο, ήδη στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και πιο συγκεκριμένα στη Ζάχουλη και προς τα Παπαγιαννέικα κάηκαν
 σπίτια και αγροτικές μονάδες, πτηνοτροφεια και μοναδες κτηνοτροφικες ..

 Λόγω της αλλαγής της φοράς του ανέμου οι φλόγες κατευθύνονται και προς τον Πευκαινέα, αλλά και προς τα Γεράνεια Όρη. Με τη φωτιά να μην έχει οριοθετηθεί μέχρι το βράδυ, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προετοιμάζονται για μια δύσκολη νύχτα στην περιοχή. 

Στις 14:30 δόθηκε μέσω του 112 εντολή εκκένωσης του χωριού Ζάχουλη, με τους κατοίκους να καλούνται να κατευθυνθούν προς το Αλεποχώρι. Λίγο πριν τις 17:00 οι φλόγες έκαψαν τα πρώτα σπίτια του χωριού, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 14 χιλιόμετρα από την πόλη των Μεγάρων. Λίγο μετά τις 17:30 με νέο μήνυμα από το 112 ζητήθηκε από τους κατοίκους του οικισμού Παπαγιαννέικα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς τα Μέγαρα. 
 

Στις 18:00 επιχειρούσαν στην περιοχή 95 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 34 οχήματα. Στο σημείο βρίσκονται εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες των ΟΤΑ. Παράλληλα, από αέρος επιχειρούν επτά αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, το ένα εκ των οποίων για εναέριο συντονισμό. 

Ο δήμαρχος Μεγαραίων, Γρηγόρης Σταμούλης, δήλωσε ότι οι καπνοί είναι τόσο πυκνοί, που δεν υπάρχει ορατότητα και προκαλούν τεράστιο πρόβλημα στην επιχείρηση κατάσβεσης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι προσπάθειες εστιάζουν στο να μην περάσουν οι φλόγες στον δρόμο για το Αλεποχώρι. 

Η κατάσταση, σύμφωνα με πηγές, κρίνεται δύσκολη, καθώς οι ριπές των ανέμων φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Βένιζα. 

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου με σήμανση προς 'Ανω Αλεποχώρι, καθώς στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της συμβολής της με την ανώνυμη οδό προς 'Ανω Λούμπα έως το ύψος της ανώνυμου οδού προς το οικισμό Πευκενέα.
zougla.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.