Γέμισε λαγοκέφαλους η Ρόδος



Οι ψαράδες του νησιού λένε ότι στη θάλασσα, προς τη Λίνδο τα νερά έχουν γεμίσει με λαγοκέφαλους. Ένα είδος ψαριού που υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει επικίνδυνο και για τον άνθρωπο.

Μάλιστα δεν έχουν περάσει παρά λίγα 24ωρα από τη στιγμή που ψαράς στην Κάλυμνο έπιασε τον μεγαλύτερο λαγοκέφαλο που έχει εντοπιστεί ποτέ στην περιοχή, με βάρος που ξεπερνούσε τα 6 κιλά.

Στο TikTok ανέβηκαν διάφορα βίντεο από τη Ρόδο που δείχνουν τα νερά γεμάτα με λαγοκέφαλους.
Ο λαγοκέφαλος είναι ένα τρομακτικό και επικίνδυνο ψάρι, το κρέας του οποίου δεν πρέπει να καταναλώνεται γιατί είναι ιδιαιτέρως τοξικό – περιέχει τετραδοτοξίνη. Μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση ακόμη και θάνατο.

Λαγοκέφαλος – τέρας στην Κάλυμνο
Όταν είναι σε κοπάδι ή σε μεγάλα μεγέθη όπως αυτός της Καλύμνου, δεν διστάζει να επιτεθεί ακόμη και σε κολυμβητές ή σε όσους κάνουν καταδύσεις ή ψαροντούφερο.

Τα δόντια του είναι εξαιρετικά κοφτερά και κόβουν σαν ξυράφι ενώ το δάγκωμα του έχει χαρακτηριστεί «μέγγενη». Μπορεί να κόψει σαν χαρτί ένα αλουμινένιο κουτί αναψυκτικού.


Ο λαγοκέφαλος είναι ένα είδος που ζει στον Ινδικό ωκεανό και εικάζεται ότι πέρασε στη Μεσόγειο από τη διώρυγα του Σουέζ και την Ερυθρά θάλασσα. Για το οικοσύστημα αποτελεί κίνδυνο θάνατο γιατί καταστρέφει μαζικά άλλα είδη ψαριών.

Τα δελφινόψαρα μαζί με τις ζαργάνες είναι ο Νο 1 εχθρός του λαγοκέφαλου, τον γόνο του οποίου καταναλώνουν σε μεγάλες ποσότητες. Άλλα ψάρια που κυνηγούν τον επικίνδυνο λαγοκέφαλο είναι οι λαμπούκες, οι σφυρίδες και τα μαγιάτικα.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.