Ο «πόλεμος της τουρμπίνας»έφερε πτώση των τιμών του φυσικού αερίου


Ο «πόλεμος της τουρμπίνας»έφερε  πτώση των τιμών του φυσικού αερίου 

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο υποχώρησε μετά την ανακοίνωση του Καναδά ότι θα επιστρέψει στη Γερμανία μια τουρμπίνα για τον ρωσικό αγωγό Nord Stream 1, αυξάνοντας την αισιοδοξία ότι οι εντάσεις με τη Μόσχα θα μειωθούν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.

Ειδικότερα, το ολλανδικό συμβόλαιο - ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς - σημειώνει πτώση 2,7% στα 170,41 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα σημείωσε άνοδο 19%. Το αντίστοιχο συμβόλαιο του Ηνωμένου Βασιλείου σημειώνει πτώση 10%.  

Η κίνηση του Καναδά φέρνει ανακούφιση στη Γερμανία και ευρύτερα στην Ευρώπη, καθώς οι σημαντικά μειωμένες ροές μέσω του αγωγού Nord Stream απειλούν το σχέδιο της περιοχής να γεμίσει τους αποθηκευτικούς χώρους εγκαίρως για το χειμώνα.

Το Κρεμλίνο ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η τουρμπίνα θα βοηθήσει στην αύξηση των αποστολών προς την Ευρώπη. Η Gazprom λειτουργούσε τον αγωγό μόλις στο 40% της δυναμικότητάς του από τον περασμένο μήνα, αφού η τουρμπίνα στάλθηκε στον Καναδά για συντήρηση και δεν επέστρεψε λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Το Βερολίνο προέτρεψε να σταλεί πίσω για να διευκολυνθεί η κρίση εφοδιασμού.

Η δοκιμή θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, όταν θα ολοκληρωθούν οι ετήσιες εργασίες συντήρησης του αγωγού που ξεκίνησαν τη Δευτέρα.

Η Γερμανία από τη μεριά της έχει εκφράσει ανησυχίες για το αν θα συνεχιστούν οι προμήθειες μετά το τέλος της συντήρησης του αγωγού. Η Gazprom χρειάζεται έξι μεγάλες τουρμπίνες για να λειτουργήσει ο αγωγός σε πλήρη δυναμικότητα, αλλά δεν είναι όλα τα εξαρτήματα που βρίσκονται ακόμη στη Ρωσία σε λειτουργική κατάσταση επειδή χρειάζονται συντήρηση, ανέφερε η εταιρεία.
zougla.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.