Τεράστια πλεον η φωτιά στο Ρέθυμνο



Τεράστια πλεον η φωτιά στο Ρέθυμνο

Επικίνδυνες διαστάσεις έχει πάρει η  μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο, ενώ νωρίς το απόγευμα, συναγερμός σήμανε για νέα φωτιά που εκδηλώθηκε στο χωριό Ροδάκινο επίσης του νομού Ρεθύμνου.

Λίγο μετά τις 22.00 άρχισαν να εκκενώνονται τα χωριά Σαχτούρια, Κρύα Βρύση και 'Αγιος Γιώργης με εντολή που δόθηκε από το δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη και τους υπεύθυνους από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας. Μέχρι  στιγμής έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί. 

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκονται το ΕΚΑΒ σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο και οι συνεργαζόμενες υπηρεσίες με την πολιτική προστασία.

Η φωτιά έχει περάσει εδώ και ώρες την επαρχιακή οδό που οδηγεί από το Ρέθυμνο στην Αγία Γαλήνη με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα πύρινο μέτωπο χιλιομέτρων μεταξύ των χωριών Ορνές, Κρύα Βρύση, Σαχτούρια και Μέλαμπες.

Η ατμόσφαιρα στα νότια του Ρεθύμνου, Πλακιάς, Ροδάκινο, Αγία Γαλήνη είναι αποπνικτική από τους καπνούς ενώ υπάρχει μεγάλη κινητικότητα των κτηνοτρόφων με στόχο να μεταφέρουν τα αιγοπρόβατά τους σε ασφαλείς περιοχές ώστε να μην κινδυνεύουν κυρίως από τους καπνούς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς με νέα περιφερειακές δυνάμεις ενώ ΟΤΑ, ερυθρός σταυρός και πεζοπόρα τμήματα εθελοντών δίνουν έναν μεγάλο αγώνα για να προστατέψουν περιουσίες αποκόπτοντας όσο αυτό είναι δυνατό την προέλαση της φωτιάς.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυροσβέστης, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Τατάρακης, ειπε «η φωτιά έφτασε 70 μέτρα έξω από τον οικισμό». έγινε και η απομάκρυνση κατοίκων από την Ορνέ,

Στη μάχη ρίχτηκαν όλες οι επίγειες δυνάμεις της Περιφερειακής Ενότητας Ρέθυμνου, καθώς και πυροσβεστικά οχήματα από το Ηράκλειο. Η ατμόσφαιρα στο χωριό Ορνέ είναι αποπνικτική λόγω των πυκνών καπνών, ενώ οι νεότεροι σε ηλικία φυγάδευσαν τους ηλικιωμένους σε κοντινά χωριά και συγγενικά σπίτια. Παράλληλα, κτηνοτρόφοι απομάκρυναν τα ζώα τους από την περιοχή.

Σχετικά με το νέο μέτωπο, που ξέσπασε λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι στην περιοχή Κόρακα στο Ροδάκινο,  επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, όπου το έργο τους δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. 

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΤΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ

neakriti.gr


















Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.