Σαν σήμερα πέθανε ο ιστορικός Δημοσθενης Κούκουνας


«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 72 χρόνων, ο Πατρινός δημοσιογράφος και ιστορικός συγγραφέας Δημοσθένης Κούκουνας. 
 
Ο Δημοσθένης Κούκουνας γεννήθηκε το 1950 στην Πάτρα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στην Αγγλία, αλλά από νεαρή ηλικία δραστηριοποιήθηκε στη συγγραφή βιβλίων, τη δημοσιογραφία και γενικά στον εκδοτικό χώρο.

Στη δημοσιογραφία εργάστηκε αρχικά στο οικονομικό και αργότερα στο πολιτικό ρεπορτάζ σε ημερήσιες αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε αρχισυντάκτης διαφόρων εφημερίδων και διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας "Ελεύθερος". Υπήρξε επίσης εκδότης-διευθυντής του "Νεολόγου Πατρών" και κατά τη δεκαετία του 2010 διηύθυνε τα περιοδικά "Λαβύρινθος", "Τότε" και άλλα ιστορικά περιοδικά, καθώς και την εκδοτική εταιρία "Μέτρον".

Συνέγραψε πολλά βιβλία, κυρίως ιστορικά και βιογραφικά, μεταξύ των οποίων: "Η γερμανική εισβολή και η συνθηκολόγηση", "Η είσοδος των Γερμανών στην Αθήνα", "Η Μάχη της Κρήτης", "Έλληνες Πολιτικοί", "Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός", "Ίων Δραγούμης", "Άρης Βελουχιώτης, ο αμφιλεγόμενος πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ", "Νίκος Ζαχαριάδης", "Η ελληνική οικονομία κατά την κατοχή και η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια", "Η υπόθεση Μέρτεν και η σύγκρουση με τον Καραμανλή" κ.ά. 

Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την Ιστορία της Κατοχής και έχουν κυκλοφορήσει τα βιβλία του "Οι Γερμανοί στην Ελλάδα", "Η Κατοχή στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη", "Η πρώτη κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου", "Η Κρήτη υπό Κατοχή", "Η γερμανική και ιταλική κατασκοπεία" και "Οι Ιταλοί στην Ελλάδα".
Από το 1992 μέχρι το 2011 ήταν διευθυντής των ελληνικών βιογραφικών εκδόσεων "Who's Who" και της τετράτομης "Βιογραφικής Εγκυκλοπαίδειας του Νεωτέρου Ελληνισμού 1830-2010 - Αρχεία Ελληνικής Βιογραφίας" που κυκλοφόρησε το 2011.

 Υπήρξε πατέρας δύο παιδιών, της ιστορικού Αναστασίας Κούκουνα και του εκπαιδευτικού Κωνσταντίνου Κούκουνα.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.