Κουπόνια για ευάλωτους τέλος - Κόπηκαν με το νέο νόμο Άδωνι


Τελευταία φορά που παίρνουν δωρεάν προϊόντα πάνω από 2.500 δικαιούχοι (σχεδόν 1.900 είναι προστατευόμενα μέλη) - Οι επαγγελματίες «καρφώνουν» τον υπ. Ανάπτυξης

«Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 ξεκίνησε η διάθεση των κουπονιών για δωρεάν προϊόντα στις λαϊκές αγορές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Πρόγραμμα που αφορά όλες τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας. Ωφελούμενοι του κοινωνικού προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που υλοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά είναι 645 οικογένειες με 2.519 δικαιούχους, εκ των οποίων οι 1874 είναι προστατευόμενα μέλη. Η κατανομή του διαθεσίμου ποσού των 200.000 ευρώ στους δικαιούχους γίνεται μέσω του Κοινωνικού Προγράμματος ενίσχυσης ευπαθών ομάδων για την κάλυψη των βιοτικών τους αναγκών με είδη που πωλούνται στις λαϊκές αγορές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για 358 μονογονεϊκές οικογένειες, 141 τρίτεκνες, και 146 πολύτεκνες οικογένειες μακροχρόνια ανέργων με συγκεκριμένο ανά κατηγορία επιτρεπτό ύψος εισοδήματος», αναφέρει σε δελτίο Τύπο η Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης.

«Δυστυχώς αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα εφαρμοστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Βάσει του νέου νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων πλέον δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αυτή», όπως υπογραμμίζεται. «Αναμφίβολα πρόκειται για μία τουλάχιστον απαράδεκτη απόφαση. Την ώρα, που οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας αλλά και παγκόσμια, είναι πολύ δύσκολες και όχι μόνο για τις ευάλωτες οικονομικά κοινωνικές ομάδες, έρχεται η Ελληνική κυβέρνηση και καταργεί αυτό το βοήθημα».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής τόνισε ότι «πρόκειται για μία ακατανόητη απόφαση. Αντί να δούμε πως θα επεκτείνουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το σταματάνε. Η πρόταση μας ήταν και είναι να δοθούν ακόμη περισσότερα χρήματα ώστε να ευνοηθούν ακόμη περισσότεροι πολίτες».

Σημειώνεται επίσης ότι «τα χρηματικά ποσά προέρχονται από τα ανταποδοτικά τέλη που καταβάλλουν οι δραστηριοποιούμενοι πωλητές στις Λαϊκές Αγορές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και φυσικά όλης της επικράτειας. Δεν είναι δηλαδή πόροι που καταβάλει το κράτος, ούτε επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. Στοιχείο, που όπως είναι ευκολονόητο, κάνει πιο μεγάλη την απορία για την απόφαση να σταματήσει το πρόγραμμα. Επίσης να επισημάνουμε, ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έχει τεθεί επανειλημμένα στον υπουργό ανάπτυξης και επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη χωρίς να έχουμε λάβει καμία απάντηση».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.