Ηλεία ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΚΡΕΣΤΕΝΑ - ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗ ΣΚΙΛΛΟΥΝΤΙΑ - ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ - ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ



Ηλεία ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΚΡΕΣΤΕΝΑ - ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗ ΣΚΙΛΛΟΥΝΤΙΑ - ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ - ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
 

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ηλεία λόγω φωτιάς που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στα Μακρίσια λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Στην περιοχή επιχειρούν 125 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 4 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να την προσεγγίσουν εύκολα τα οχήματα της πυροσβεστικής.


Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή Φρίξα, ενώ έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Κρέστενα, Μακρίσια και Σκυλλουντία».


Επίσης, σύμφωνα με τον Βασίλη Γιαννόπουλο, «το πύρινο μέτωπο απειλεί τα πρώτα σπίτια στις περιοχές, Κρέστενα και Σκυλλουντία». Ακόμη, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, «το πύρινο μέτωπο κινείται προς τις περιοχές Γρύλλος, Βρύνα και Σμέρνα».


Σε θέση μάχης τα τοπικά κέντρα υγείας 

Για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μακρίσια Ηλείας έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, καθώς επίσης και το Γενικό Νοσοκομείου Πύργου, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Ενημερώνει, επίσης, πως μέχρι τώρα μόνο ένας πολίτης που υπέστη ζημιές το σπίτι του από την πυρκαγιά έχει προσέλθει με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Κρεστένων και έχει η κατάστασή του έχει αντιμετωπιστεί πλήρως.


Σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, καθώς επίσης και το Γενικό Νοσοκομείου Πύργου, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: patrisnews, gnomip,ilialive.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.