Μάχη με τις φλόγες για τρίτη μέρα στον Έβρο – Χιλιάδες καμμένα στρέμματα στο δάσος της Δαδιάς


Για 3η μέρα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, όπου με το πρώτο φως δεκάδες εναέρια μέσα συνδράμουν τις ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής. Το πύρινο μέτωπο λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων και των εναλλαγών στην κατεύθυνση του ανέμου, οδηγείται προς το κεντρικό τμήμα του Εθνικού Πάρκου, και ταυτόχρονα νότια προς τη Λευκίμη και βόρεια προς τη Δαδιά.

Μετά την χθεσινή μεγάλη αναζωπύρωση που είχε σαν αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης, κατά την διάρκεια της νύχτας μειώθηκε η ένταση του ανέμου και το πρωί του Σαββάτου να υπάρχουν δύο σοβαρά μέτωπα.

Το ένα βρίσκεται 2 χλμ από το χωριό της Δαδιάς και το δεύτερο 15χλμ από το χωριό Λευκίμμη, χωρίς προς το παρόν να κινδυνεύει ο οικισμός. Από νωρίς το πρωί δεκάδες εναέρια μέσα συνδράμουν στην επιχείρηση πυρόσβεσης, ενώ στην εξαιρετικά δύσβατη περιοχή μηχανληματα έργου και ομάδες ξυλοκόποι αγωνίζονται να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Το παρθένο δάσος, στο οποίο δεν υπάρχει ανθρώπινη παρουσία για 60 χρόνια, δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για αναζωπυρώσεις, κάτι που κάνει τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής να ανησυχούν. Όπως λένε, στο έδαφος έχει δημιουργηθεί ένα στρώμα εύφλεκτων υλικών πολλών εκατοστών το οποίο σε περίπτωση αύξησης της έντασης του ανέμου, παραδίδεται αμέσως στις φλόγες.

Μέχρι τις 5 το πρωί, ομάδες πυροσβεστών προσπαθούσαν να μην περάσει η φωτιά την αντιπυρική ζώνη κοντά στο χωριό Δαδιά, κάτι που κατάφεραν, μετά από πολύωρη προσπάθεια.

ertnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.