«Φλέγεται» η Κίνα: Οροφές κτηρίων λιώνουν από τη ζέστη - Κάτοικοι δροσίζονται σε υπόγεια πολεμικά καταφύγια

 «Φλέγεται» η Κίνα: Οροφές κτηρίων λιώνουν από τη ζέστη - Κάτοικοι δροσίζονται σε υπόγεια πολεμικά καταφύγια

 «Φλέγεται» η Κίνα: Οροφές κτηρίων λιώνουν από τη ζέστη - Κάτοικοι δροσίζονται σε υπόγεια πολεμικά καταφύγια


Δεκάδες κινεζικές πόλεις πλήττονται από καύσωνα με αποτέλεσμα να λιώσουν οι στέγες κάποιων κτηρίων, να λυγίσει τμήμα του οδοστρώματος σε κάποιες περιοχές και οι κάτοικοι να αναζητούν δροσιά σε υπόγεια πολεμικά καταφύγια.

Μέχρι τις 06:00 ώρα Ελλάδος την Τρίτη, 68 πόλεις -περιλαμβανομένης της Σανγκάης και της γειτονικής Ναντζίνγκ- είχαν εκδώσει κόκκινο συναγερμό -το υψηλότερο επίπεδο σε ένα σύστημα προειδοποίησης για καύσωνες τριών βαθμίδων- προβλέποντας θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου για το επόμενο 24ωρο.

Η Σανγκάη, η οποία εξακολουθεί να μάχεται για την ανάσχεση σποραδικών ξεσπασμάτων του κορωνοϊού, προειδοποίησε τα 25 εκατομμύρια κατοίκους της να προετοιμαστούν για υψηλές θερμοκρασίες αυτή την εβδομάδα.

Από τότε που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία το 1873, η Σανγκάη βίωσε μόλις 15 ημέρες με θερμοκρασίες πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει έναν υγειονομικό υπάλληλο με την ολόσωμη στολή προστασίας για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για κορωνοϊό να αγκαλιάζει μια παγοκολόνα ύψους ενός μέτρου στην άκρη του δρόμου.

Σε ένα τεράστιο πάρκο άγριας ζωής στη Σανγκάη το προσωπικό χρειάστηκε να καταναλώνει οχτώ τόνους πάγου ημερησίως για να κρατάει δροσερά τα ζώα.

Τα τρία καμίνια

Η Κίνα αντιμετωπίζει ένα καλοκαίρι αντιθέσεων αυτό τον χρόνο με καύσωνες που εναλλάσσονται με σφοδρές βροχοπτώσεις προκαλώντας χάος στη χώρα.

Οι Αρχές, επικαλούμενες την κλιματική αλλαγή έχουν προειδοποιήσει για πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα από τα μέσα Ιουλίου, κατά παράδοση τη θερμότερη και πιο υγρή περίοδο του έτους.

Σε μια πόλη της επαρχίας της νότιας Κίνας, Τζιανγκσί, ένα τμήμα του δρόμου φούσκωσε τουλάχιστον 15 εκατοστά εξαιτίας της ζέστης, όπως φάνηκε από τα πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Η Ναντζίνγκ, ένα από τα τρία «καμίνια» της Κίνας που φημίζεται για τα θερμά καλοκαίρια της, έχει ανοίξει για τους πολίτες τα υπόγεια πολεμικά καταφύγια από την Κυριακή, τα οποία είναι εξοπλισμένα με WiFi, βιβλία, ψύκτες, ακόμη και φούρνους μικροκυμάτων. Την Τρίτη, η πόλη εξέδωσε κόκκινο συναγερμό.

Στην Τσονγκίνγκ, το δεύτερο «καμίνι», η στέγη ενός από τα μουσεία της πόλης κυριολεκτικά έλιωσε με τα κεραμίδια μιας παραδοσιακής κινεζικής στέγης να προεξέχουν καθώς από τη ζέστη έλιωσε το υλικό που χρησιμοποιείται ως βάση. Τη Δευτέρα η πόλη εξέδωσε κόκκινο συναγερμό.

Η Τσονγκίνγκ, στη νοτιοδυτική Κίνα, έχει επιστρατεύσει υδροφόρες που ρίχνουν νερό στους δρόμους για να τους κρατούν δροσερούς.

Αυτή την εβδομάδα υψηλές θερμοκρασίες, υγρασία και υπέρυθρη ακτινοβολία αναμένεται να περιβάλλουν την πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας, η οποία θεωρείται το τρίτο «καμίνι» της χώρας που πλήττεται περισσότερο από τον καύσωνα.

zougla.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.