Κυβέρνηση - Άδεια τα ταμεία για τον νέο αναπτυξιακό νόμο του τουρισμού



 Κυβέρνηση - Άδεια τα ταμεία για τον νέο αναπτυξιακό νόμο του τουρισμού

Με άδειο το ταμείο ανάκαμψης τορπιλίζεται ο αναπτυξιακός νόμος, αφού τα κονδύλια που θα διατεθούν είναι λιγοστά.

Σε σύσκεψη που έγινε πριν λίγες μέρες στο Μαξίμου, παρόντος του πρωθυπουργού, και με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη και του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, έγινε η διαπίστωση ότι μπορούν να διατεθούν άμεσα 150 εκ. για logistics και μεταποίηση και 150 εκ. τον Σεπτέμβριο για τουριστική ανάπτυξη.

Μάλιστα όσον αφορά τον τουρισμό, που έτσι κι αλλιώς το διατιθέμενο ποσό είναι απειροελάχιστο, έπεσε και στο τραπέζι η πρόταση για εξαίρεση από τις ενισχύσεις τουριστικών περιοχών.

Η πρόταση αφορούσε την εξαίρεση από τις ενισχύσεις της αιχμής του δόρατος της τουριστικής οικονομίας, τα νησιά Σαντορίνη, Μύκονο, Πάρο, Αντίπαρο. Μάλιστα η πρόταση αυτή, δηλαδή του αποκλεισμού των τουριστικών περιοχών, αντιτίθεται στις κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κανονισμού αλλά και στον χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν των άλλων προβλημάτων που δημιουργεί ο αποκλεισμός των συγκεκριμένων περιοχών, υπάρχουν στη χώρα περιοχές με πολύ περισσότερο αριθμό κλινών και άρα με μεγαλύτερο κορεσμό από τις απειλούμενες με εξαίρεση περιοχές. Το καθεστώς των κεκορεσμένων περιοχών έχει καταργηθεί από το 2005, επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή και έκτοτε δεν ίσχυσε ποτέ τέτοια διάταξη, με το σκεπτικό ότι ειδικά οι μικρομεσαίες επιχορηγήσεις είναι απαραίτητο να κάνουν χρήση του Αναπτυξιακού νόμου και να μην αποκλείονται εφ’ όσον δεν προβλέπεται διαφορετικά από τις κοινοτικές διατάξεις.

Η πρόταση αυτή αναμένεται να σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις αποκλεισθείσες περιοχές που αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα σε ποσοστό οικονομικά έσοδα για την χώρα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.