Πορεία στο κέντρο της Αθήνας κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως για τα ΑΕΙ


Την ώρα που εντός της Βουλής εντείνεται η αντιπαράθεση στη συζήτηση του νομοσχεδίου-εκτρώματος της Νίκης Κεραμέως για τα ΑΕΙ το οποίο ψηφίζεται το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή, φοιτητικοί σύλλογοι, ενώσεις και φορείς πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Οι φοιτητικοί σύλλογοι απορρίπτουμε το ν/σ που κατέθεσε η κυβέρνηση της Ν.Δ.! Η κ. Κεραμέως συνεχίζει την “παράδοση” των προηγούμενων υπουργών Παιδείας, ψηφίζοντας ένα ακόμα ν/σ για την ανώτατη εκπαίδευση με τις σχολές κλειστές για να αποφύγει τις αντιδράσεις των φοιτητών», αναφέρει η παράταξη του ΜΑΣ (προσκείμενη στην ΚΝΕ).

Την αντίθεσή της έχει εκφράσει και η ομοσπονδία πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ, η οποία έχει προκηρύξει απεργία (για χθες και σήμερα) καλώντας τους συλλόγους «να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη μέγιστη συμμετοχή του κλάδου στις κινητοποιήσεις».

Στο συλλαλητήριο συμμετοχή έχει δηλώσει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Όπως λέει, «η κυβέρνηση της Ν.Δ. ολοκληρώνει τη μετατροπή των πανεπιστημίων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπου όλα θα πωλούνται και θ’ αγοράζονται. Οδηγεί τους αποφοίτους σε ένα ατελείωτο κυνήγι ακριβοπληρωμένων προσόντων και πιστοποιήσεων για μια θέση εργασίας επισφαλή, κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.