Βουλή: Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ


Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, μετά τις αναφορές του A. Συρίγου για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας αφού δεσμεύτηκε ότι το αντεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως θα μείνει στα χαρτιά, τόνισε:

«Δεν μπορούμε να σας νομιμοποιήσουμε σήμερα. Δεν θα είμαστε εδώ όταν εσείς θα ψηφίζετε αυτό το έκτρωμα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θα σας αφήσουμε μόνους σας με τους υβριστές του δημόσιου πανεπιστημίου, με τους υβριστές της Δημοκρατίας. Γιατί όποιος υβρίζει το πανεπιστήμιο, όποιος αναθεωρεί τη σύγχρονη ιστορία του τόπου, είναι και υβριστής της Δημοκρατίας. Εμείς θέλουμε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο χωρίς ταξικούς φραγμούς γιατί ονειρευόμαστε μία ανοιχτή κοινωνία. Και θα το πετύχουμε.

Νωρίτερα κατά την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποβάλει τον Άγγελο Συρίγο από την ΚΟ της ΝΔ, τονίζοντας ότι «αυτή είναι η μετάλλαξη της ΝΔ του Μητσοτάκη προς τα άκρα δεξιά».

«Μένω έκπληκτος για αυτή την παρέμβασή σας, την αναθεώρηση της ιστορίας μας. Ήταν γραπτό, όχι εν τη ρύμη του λόγου. Προαποφασισμένη και μελετημένη ομιλία. Βουλευτής της ΝΔ είστε όχι του ΛΑΟΣ, ούτε της Χρυσής Αυγής» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συμπλήρωσε:

«Είπατε δεν υπήρξε αντίσταση στην χούντα παρά μεμονωμένα περιστατικά. Είναι πρωτοφανής ιστορικός αναθεωρητισμός. Είπατε μύθο της μεταπολίτευσης το Πολυτεχνείο. Ρόλο πυθίας ο Θεοχάρης. Είναι αυτή η επίσημη θέση της ΝΔ; Του κόμματος του Κ. Καραμανλή; Σας εκφράζουν ως ΝΔ και κυβέρνηση όσα είπε ο Συρίγος για να επανεκλεγεί βουλευτής από το ακροδεξιό ακροατήριο ή μήπως είναι συνολική γραμμή Μητσοτάκη που μας είπε ότι δεν αναγνωρίζει την έννοια λαός γιατί έχει ερωτευθεί το αρκτικόλεξο ΛΑΟΣ».

«Να ανακαλέσει ο Συρίγος και ο αρχηγός σας να πάρει θέση. Ή να αποβάλλει τον Συρίγο από την Κ.Ο. ή να παραιτηθεί ο ίδιος. Αυτή είναι η μετάλλαξη της ΝΔ του Μητσοτάκη προς τα άκρα δεξιά. Δεν θα γίνει και η μετάλλαξη της ίδιας της δημοκρατίας. Δεν θα γίνει μετάλλαξη του δημοσίου πανεπιστημίου στον τόπο μας» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

zougla.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.