Η ΑΑΔΕ ''διαφημίζει'' την Ελλάδα σαν χώρα φοροφυγάδων...

Η δυσφήμηση των Ελλήνων συνεχίζεται , αυτή τη φορά από την ''ανεξάρτητη''(;) αρχή  δημοσίων εσόδων. Μια ''ανεξάρτητη''(;) αρχή που σφίγγει συνεχώς τη θηλιά γύρω από το λαιμό των ελληνικών επιχειρήσεων. Παρουσιάζουν τους Έλληνες ως φοροφυγάδες με πλάγιο τρόπο, αλλά δεν εξηγούν τους λόγους που οδηγούν πολλούς σε τέτοιες τακτικές.
ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ, ΑΦΟΥ Η ΑΑΔΕ ΑΡΠΑΖΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ 80+% ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥΣ. 
ΑΝ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΕΙ...

Η ΑΑΔΕ συνεχίζει και φέτος την καμπάνια «Apodixi please», με την οποία ζητεί από τους τουρίστες να ζητούν απόδειξη σε κάθε συναλλαγή που θα πραγματοποιήσουν στην Ελλάδα.

Τους καλεί επίσης, να μην πληρώσουν εάν δεν λάβουν απόδειξη, ενώ τους ενημερώνει πως οι γνήσιες, οι κανονικές αποδείξεις είναι εκείνες που φέρουν QR code.
στα διαφημιστικά που έχουν αναρτηθεί στα μεγαλύτερα και πιο τουριστικά αεροδρόμια της χώρας, η ΑΑΔΕ καλεί τους τουρίστες να ζητούν ευγενικά… «Apodixi please».

Μάλιστα υπάρχει και βιντεάκι που υποστηρίζει επίσης την ανάγκη ζήτησης και λήψης απόδειξης για κάθε συναλλαγή τους, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν είναι απλώς ο νόμος, αλλά δικαίωμά τους. Τονίζεται δε ότι στην περίπτωση που δεν λάβουν απόδειξη, δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν.

Αναλυτικότερα, στο σχετικό μήνυμα που απευθύνεται στους επισκέπτες της χώρας μας και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της, η ΑΑΔΕ αναφέρει ειδικότερα:
«Αυτό το μήνυμα έχει ως στόχο να σας ενημερώσει για τα δικαιώματά σας ως καταναλωτές στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, όλα τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα μπαρ, οι καφετέριες, οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και, γενικά, σχεδόν όλοι οι προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών (με λίγες εξαιρέσεις, όπως οι οδηγοί ταξί και τα περίπτερα) είναι υποχρεωμένοι να δέχονται χρεωστικές, πιστωτικές ή προπληρωμένες κάρτες».

Τονίζεται επίσης ότι «όλοι οι προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών υποχρεούνται να εκδίδουν αποδείξεις στους πελάτες τους», ενώ υπογραμμίζεται ότι «ο καταναλωτής δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει εάν δεν λάβει έγκυρη απόδειξη πληρωμής».

«Τα εστιατόρια, τα μπαρ, οι καφετέριες, τα καταστήματα, τα μίνι μάρκετ και γενικά σχεδόν όλοι οι προμηθευτές αγαθών υποχρεούνται να διαθέτουν ηλεκτρονικές ταμειακές μηχανές και δεν επιτρέπεται να εκδίδουν χειρόγραφες ή εκτυπωμένες σε κανονικό χαρτί αποδείξεις», αναφέρει ακόμη η ΑΑΔΕ.

«Σε κάθε περίπτωση, πριν πληρώσετε, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε απόδειξη και δεν είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε εάν δεν λάβετε απόδειξη. Είναι τόσο απλό να πείτε στα ελληνικά: «Apódixi please»,  τονίζεται στο μήνυμα, με την ΑΑΔΕ να καταλήγει με ευχές για μία ευχάριστη διαμονή στους ξένους επισκέπτες.




Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.