ΕΛΣΤΑΤ- Μεγάλος χαμένος η ελληνική οικονομία απο τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας


Την εθνικά επιζήμια κυβερνητική πολιτική της τυφλής στοίχισης της Ελλάδας πίσω από τις ασφυκτικές οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθησαν από το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, επιβεβαιώνουν τα νέα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τις εμπορικές συναλλαγές της Ελλάδας με την Ρωσία και την Ουκρανία το Μάιο και το πρώτο πεντάμηνο του 2022.

Έτσι, ακολουθώντας τις επιταγές των Βρυξελλών, η χώρα όχι μόνο δε προκάλεσε κάποιου είδους σοβαρή ζημιά στην ρωσική οικονομία, αλλά πληρώνοντας «από την τσέπη της» το τεράστιο κόστος εξαιτίας της αύξησης του κόστους της ενέργειας, υπέστη η ίδια σοβαρό οικονομικό πλήγμα, καθώς οι εξαγωγές της προς τη Ρωσία μειώθηκαν αισθητά ενώ οι εισαγωγές  υπερδιαπλασιάστηκαν.

Ειδικότερα, την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2022 η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία ανήλθε σε 2.817,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 117,6% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2021 που ήταν 1.294,4 εκατ. ευρώ.

Η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς τη Ρωσία την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2022 ανήλθε σε 47,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 31,1% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2021 που ήταν 69,0 εκατ. ευρώ. Το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας-Ρωσίας την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2022 ήταν αρνητικό και ανήλθε σε 2.769,7 εκατ. ευρώ (έλλειμμα).

Πρόκειται για μια εξέλιξη που αν μη τι άλλο μόνο να δικαιολογεί δεν φαίνεται την αντιρωσική θέση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία κατάφερε να οξύνει αντί να αμβλύνει τις αρνητικές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία για την πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.