Η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε ως ανεξάρτητα κράτη το Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ στην Ουκρανία


Η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε σήμερα τις δύο αποσχισθείσες «λαϊκές δημοκρατίες» της ανατολικής Ουκρανίας ως ανεξάρτητα κράτη, όπως ανέφεραν ένας ηγέτης των αυτονομιστών και ένα ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Η Βόρεια Κορέα είναι μόλις η τρίτη χώρα, μετά τη Ρωσία και τη Συρία, που αναγνωρίζει τις «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Telegram, ο ηγέτης του Ντονέτεσκ Ντένις Πουσίλιν ανέφερε ότι ελπίζει να έχει μια «καρποφόρα συνεργασία» και καλή εμπορική σχέση με τη Βόρεια Κορέα. Η «πρεσβεία» του Ντονέτσκ στη Μόσχα ανάρτησε μια φωτογραφία από μια τελετή κατά την οποία ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας Σιν Χονγκ-τσόι παρέδωσε ένα «πιστοποιητικό αναγνώρισης» στην «πρέσβειρα» του Ντονέτσκ, την Όλγα Μακέγιεβα.

Η πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στη Μόσχα επιβεβαίωσε ότι αναγνώρισε την ανεξαρτησία και των δύο περιοχών, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS. Η Πιονγκγιάνγκ είχε εκφράσει και την υποστήριξή της στη Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας, το 2014.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.