Λέσβος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση – Προληπτική εκκένωση των Βατερών


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα πάνω από τον οικισμό Βατερά στην περιοχή Πολιχνίτου σε δασική έκταση στην περιοχή Νιγήδα Ρογκάδα.

Ο οικισμός των Βατερών δεν απειλείται ενώ όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος Βρίσας Βατερών, Αποστόλης Αποστολής η εστία της φωτιάς είναι αρκετά ψηλά από το χωριό, μεταξύ Βατερών και Σταυρού αλλά καίει πυκνόφυτη δασική περιοχή.

Το συντονιστικό της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση ζήτησαν για προληπτικούς λόγους την εκκένωση του οικισμού.

Στο σημείο σπεύδει μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής ενώ ήδη στο σημείο έφτασε και κάνει ρίψεις νερού πυροσβεστικό αεροπλάνο.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.