Θρίλερ με την λευκή σκόνη που ανιχνεύτηκε στο σημείο της συντριβής του Antonov



Θρίλερ με την λευκή σκόνη που ανιχνεύτηκε στο σημείο της συντριβής του Antonov

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι έρευνες στο σημείο συντριβής του αεροπλάνου τύπου Antonov στον κάμπο των Αντιφιλίππων στην Καβάλα.

Οι πρώτες ειδικές ομάδες της πυροσβεστικής που προσέγγισαν την περιοχή αναφέρουν πως η κατάσταση που επικρατεί στο σημείο είναι ασταθής, με λευκούς καπνούς, υπερβολική θερμότητα ενώ μια λευκή σκόνη έχει επικαθίσει στο έδαφος και είναι αγνώστου προελεύσεως.

Η πτώση του αεροσκάφους και η έκρηξη που σημειώθηκε είχε σαν αποτέλεσμα να διαλυθεί τελείως η άτρακτος και μόνο μεταλλικά κομμάτια, ελάσματα και γρανάζια να είναι διάσπαρτα στο σημείο.

Το drone που πέταξε σήμερα το πρωί εντόπισε και ανθρώπινα μέλη τα οποία βρίσκονται σε διάφορα μέρη στο σημείο της πτώσης. Όμως το κυρίαρχο ζήτημα που ανακύπτει είναι αν η λευκή ουσία, η οποία έχει εντοπιστεί, είναι τοξική και επικίνδυνη για τους κατοίκους της περιοχής. Μέχρι στιγμής οι μετρήσεις δεν έχουν δείξει κάτι τέτοιο.


Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, έκανε λόγο για αεροσκάφος ιδιωτικής εταιρείας ουκρανικών συμφερόντων που μετέφερε εκπαιδευτικά βλήματα όλμων που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρία με τελικό προορισμό το Μπαγκλαντές.

Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης ότι το αεροσκάφος ανήκε σε ουκρανική εταιρία αερομεταφορών.

Για την εξιχνίαση του μυστηρίου με την λευκή σκόνη σπεύδει επί τόπου ειδικός λόχος Πυρηνικής – Χημικής Άμυνας του στρατού, η οποία αποτελείται από 14 άτομα. Η ομάδα αναχωρεί από τα μέγαρα και μεταφέρεται στην καβάλα με ελικόπτερο τύπου Σινούκ.


Στο σημείο της συντριβής ο γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη 

O γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Βαντίμ Σαμπλούκ πριν από λίγη ώρα επισκέφθηκε το χώρο, όπου κατέπεσε χθες το βράδυ το αεροσκάφος και ενημερώθηκε από τις τοπικές αρχές για τις μέχρι στιγμής έρευνες που γίνονται στην περιοχή.

Ο Ουκρανός διπλωμάτης ενημέρωσε τις αρχές για την ταυτότητα του 8μελούς πληρώματος του αεροσκάφους και υπογράμμισε ότι τελικό προορισμό είχε το Μπαγκλαντές.

Ο κ. Σαμπλούκ παρακολούθησε τα πρώτα πλάνα από το drone που πετούν οι αρχές πάνω από την περιοχή, όπου οι πρώτες εικόνες δείχνουν τα συντρίμμια το αεροσκάφους και τη σορό ενός από τα μέλη του πληρώματος.

Ανησυχία για την επικινδυνότητα του φορτίου

Την ανησυχία του για την επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε το μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ An-12 εξέφρασε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος πριν από λίγη ώρα.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι περιμένουν τις εκτιμήσεις των ειδικών για το κατά πόσο το πολεμικό υλικό που μετέφερε το μεταγωγικό αεροσκάφος είναι επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια.

«Υπάρχει αγωνία, περιμένουμε τις εκτιμήσεις των πυροτεχνουργών και των λοιπών ειδικών του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα. Δεν συντρέχει λόγος μέχρι αυτή τη στιγμή εκκένωσης των οικισμών που βρίσκονται κοντά στην περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν εστίες πυρκαγιάς ούτε και καπνοί, με κατεύθυνση προς κατοικημένες περιοχές», είπε ο κ. Μέτιος.

Εισαγγελική παρέμβαση για τα αίτια και τις συνθήκες της συντριβής

Με παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου, ο εισαγγελέας εφετών Θράκης θα έχει την εποπτεία όλων των ερευνών και των ανακρίσεων, που θα διεξαχθούν σχετικά με τα αίτια πτώσης του αεροσκάφους Αντόνοφ το οποίο συνετρίβη στη Καβάλα και σκοτώθηκαν οι επιβαίνοντές του.
zougla.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.