Πεντέλη Σε σοβαρή κατάσταση 54χρονος εγκαυματίας - 25 άτομα σε νοσοκομεία


Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» ο 54χρονος φέρει εγκαύματα στο 60% του σώματός του και μεταφέρθηκε με ιδιωτικό μέσο

Ένας 54χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς». Όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο ο  ασθενής Μ.Ε., ετών 54, πήγε με δικό του μεταφορικό μέσο από την πυρκαγιά στο Γέρακα, με εκτεταμένα εγκαύματα συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας 60% της ολικής επιφάνειας σώματος, κυρίως επιπολής και κατά τόπους εν τω βάθει μερικού πάχους, που αφορούσαν το πρόσωπο, άνω και κάτω άκρα άμφω, και κορμό. 

Ασθενής Α.Ν., 28 ετών, από την περιοχή της Πεντέλης,  προσήλθε λόγω εισπνοής καπνού, και μετά τη διενέργεια των ενδεδειγμένων βάσει πρωτοκόλλου εξετάσεων και παρακλινικού ελέγχου, αποφασίστηκε η διακομιδή στο Γ.Ν «Σωτηρία» για πνευμονολογική εκτίμηση λόγω της φύσης του εισπνευστικού εγκαύματος. Ωστόσο η ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως την διακομιδή της με ΕΚΑΒ και  ανέφερε  ότι θα μεταβεί από τους συνοδούς της στο Γ.Ν Σωτηρία.


Ασθενής Β.Γ. 35 ετών, προσήλθε με ΕΚΑΒ από τη Πεντέλη λόγω θερμικών εγκαυμάτων εν τω βάθει μερικού πάχους συνολικής επιφανείας 18%, σε κεφαλή, ΑΡ βραχίονα, ΔΕ κνήμη, και ΑΡ κάτω άκρο. Έγινε σύσταση για εισαγωγή στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής ωστόσο ο ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως και θα προσέλθει σήμερα για επανεξέταση στο εξωτερικό ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι έχουν μεταφερθεί συνολικά 25 άτομα σε νοσοκομεία με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα και συγκεκριμένα:

-Από τις κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας), που φιλοξενούσε 46 άτομα. Έξι άτομα μεταφέρθηκαν με φορείο και ακόμα 3 άτομα με καρέκλα, οι τελευταίοι μεταφέρθηκαν στον οίκο ευγηρίας Θάλπη (Άγιος Στέφανος). Τα 6 άτομα διακομίσθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.


-Από το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής), που φιλοξενούσε 57 άτομα. Ένα άτομο διακομίσθηκε προς το Ιπποκράτειο. Εκκένωση υπήρξει και από τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακας), που φιλοξενούσε 44 άτομα. Μεταφέρθηκαν 10 άτομα, εκ των οποίων τα 2 στον Ερυθρό Σταυρό, 2 στο Ιπποκράτειο, τα υπόλοιπα 6 σε Ερυθρό Σταυρό.

-Με το ΕΚΑΒ, κατόπιν κλήσης στο 166 (μέχρι τις 05:45), μεταφέρθηκαν τρεις πυροσβέστες με αναπνευστικά και τραυματισμούς  στο 251 ΓΝΑ, 5 πολίτες διακομίσθηκαν, ένα άτομο στο Γεννηματάς με ελαφρύ έγκαυμα, τρεις στον Ερυθρό Σταυρό και ένα άτομο στη Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.