Έχει καεί το 50% του δάσους της Δαδιάς στον Έβρο και η φωτιά συνεχίζει...



Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες στο δάσος της Δαδιάς, στο Σουφλί Έβρου, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να αποκοπεί η δυναμική της πυρκαγιάς, ώστε να διασωθεί ένα από τα πιο ευαίσθητα οικολογικά εθνικά της Μεσογείου, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο. Αυτό που δεν είπε είναι ότι έχει καεί ήδη το 50% του δάσους της Δαδιάς…

«Αυτή τη στιγμή, το μέτωπο της πυρκαγιάς κινείται δυτικά, προς παρθένες δασικές εκτάσεις και καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να αποκοπεί η δυναμική της. Όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις επιχειρούν, για να διασωθεί ένα από τα πιο ευαίσθητα οικολογικά εθνικά πάρκα της Μεσογείου», επισήμανε ο κ. Αρτοποιός και προσέθεσε ότι τα γενικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης πυρκαγιάς σχετίζονται με μεγάλο όγκο καύσιμης ύλης, αποτελούμενη από μαύρη πεύκη, τραχεία πεύκη καθώς κι άλλα φυλλοβόλα είδη. «Ταυτόχρονα, επιχειρούμε σε συνθήκες που χαρακτηρίζονται από απότομες εναλλαγές του ανέμου, υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην προσέγγιση λόγω της έντονης τοπογραφίας και του φτωχού οδικού δικτύου, δεδομένου ότι η περιοχή είναι προστατευόμενη. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ξηρασία, ευνοούν την ταχεία εξάπλωση αυτής της δασικής πυρκαγιάς», σημείωσε.

Τούτη την ώρα επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 υδροφόρα οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών οχημάτων, ενώ για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν και σήμερα από το πρώτο φως και αναπτύχθηκαν σταδιακά, 10 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα. Επιπλέον, όπως υπογράμμισε ο κ. Αρτοποιός, όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχουν τεθεί από χθες σε γενική επιφυλακή. Ταυτόχρονα, οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παρέχουν κάθε συνδρομή, και μαζί τους επιχειρούν εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας (που έχει διαθέσει για το σκοπό αυτό 7 μηχανήματα έργου και 1 ομάδα «Δευκαλίωνα» αποτελούμενη από 36 στελέχη), η Δασική Υπηρεσία και η τοπική αυτοδιοίκηση που έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.