Στουρνάρας: Στα 3,2% η ανάπτυξη το 2022 ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ [αρπαχτης] και ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝΣτουρνάρας: Στα  3,2% η ανάπτυξη το 2022 ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ [αρπαχτης] και  ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Σε αναθεώρηση της πρόβλεψης για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας φέτος προχωρά η Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως εξήγησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, η ΤτΕ προέβλεπε για φέτος αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,2%. όμως η πρόβλεψη στηρίχθηκε στην υπόθεση ότι οι ταξιδιωτικές εισπράξεις θα φτάσουν στο 80% των εισπράξεων του 2019. Όμως απ' ό,τι φαίνεται θα ξεπεράσουν ίσως και σημαντικά, το 100%.

Απο οικονομικα καπου περνουσε απο εξω απο το σχολειο ηη ητανε ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑς ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ,,

ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ 0,85 ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΛΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ ...ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙς ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΣΤΑ ΥΨΗ ,,,,ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙς ΤΙς ΔΙΕΘΝΕΙς ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΥΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΙΣΑΓΕΙς  ΝΑ ΣΠΕΙΡΕΙς ΗΗ ΝΑ ΤΡΑΦΟΥΝ ΖΩΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ,,,ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ,,,Η ΠΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΤΗς ΑΡΠΑΧΤΗΣμονο η αυξηση των επιτοκιων δανεισμου που κσθε βδομαδα δανειζομαστε φτανει ...Αυτοι ολοι θαφυγουν σε λιγο αλλα τα ανεβασμεναεπιτοκιαδανεισμου θαμεινουν στα παιδια ΜΑΣ 

Ο κ. Στουρνάρας αναφερόμενος στις παροχές που έχουν γίνει ή προγραμματίζονται εν όψει του δύσκολου χειμώνα υποστήριξε ότι δε μπορούμε να ξεπεράσουμε ορισμένα δημοσιονομικά όρια. Ο στόχος της επενδυτικής βαθμίδας είναι εθνικός στόχος και είναι απόλυτος. Προέβλεψε ότι η χώρα μπορεί να την κατακτήσει εντός του 2023. Υποστήριξε ότι η χώρα πρέπει να επανέλθει το συντομότερο δυνατό σε πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία θα πρέπει να είναι ικανά για να πληρώνουν τους τόκους του δημοσίου χρέους, οι οποίοι είναι περίπου 2,2% του ΑΕΠ. Επομένως μεσοπρόθεσμα ο Προϋπολογισμός θα πρέπει να μπορεί να καλύπτει τη δαπάνη για τόκους από τα πρωτογενή πλεονάσματα. Υπενθύμισε δε ότι η κυβέρνηση έδωσε για την πανδημία περίπου 40 δισεκατομμύρια. Τόσο αυξήθηκε περίπου το δημόσιο χρέος. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δίνει επίσης τώρα επιδοτήσεις για να καλύψει τους αυξημένους λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, άρα νομίζω ότι η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο δυνατό. Κατά την άποψή μου δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο».

Αναφερόμενος στην πορεία των επιτοκίων ο κ. Στουρνάρας προέβλεψε ότι δεν θα αυξηθούν πολύ, προσθέτοντας ότι ναι μεν ανεβαίνουν τα ονομαστικά επιτόκια, τα πραγματικά επιτόκια όμως, δηλαδή το ονομαστικό επιτόκιο μείον ο πληθωρισμός, είναι πολύ χαμηλότερα απ' ό,τι ήταν ένα χρόνο πριν. «Οι κεντρικές τράπεζες θ' ανεβάσουν τα επιτόκια όσο ανεβαίνει ο πληθωρισμός, άντε το πολύ μέχρι το τέλος του '23. Μετά θ' αρχίσουμε να τα μειώνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.