Κατόπιν εορτής, ο Οικονόμου ανακοινώνει προσφυγή της Ελλάδας για το «Turkaegean»


Προσφυγή κατά της απόφασης της Επιτροπής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) θα κάνει η Ελλάδα για την κατοχύρωση του όρου του «Turkaegean» και τη χρήση του για διαφημιστικούς και τουριστικούς σκοπούς, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι ο όρος «Τurkaegean» έχει γίνει αποδεκτός από τις 15 Δεκεμβρίου του 2021 στην Ε.Ε., ενώ ως ημερομηνία λήξης ορίζεται η 16η Ιουλίου 2031.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, δεν πρόκειται για αναγνώριση του συγκεκριμένου εμπορικού σήματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είναι απλά απόφαση μιας επιτροπής της με έδρα την Ισπανία, η οποία «δεν παράγει πολιτικά ζητήματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τρόπος που έγινε η καταχώρηση δεν επέτρεψε να γίνει ένσταση, ενώ ερευνάται πώς και γιατί συνέβη.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι πρόκειται για μια «αθέμιτη εμπορική πρακτική που θα προσβληθεί και θα αποκατασταθεί».

Παράλληλα, και ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι η Ελλάδα θα κινηθεί νομικά και «θα προσβάλει αυτή τη διαδικασία» στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.