«Fuel Pass 2»: Αυξάνεται η επιδότηση στα 80 ευρώ - Στα 100 ευρώ για τους νησιώτες

Την κυβερνητική παρέμβαση για τα καύσιμα ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το περίγραμμα της «ανάσας προς τους πολίτες από το έξοδο των καυσίμων», ενόψει και των καλοκαιρινών διακοπών.





 Ο πρωθυπουργός σημείωσε καταρχήν, ότι η παρέμβαση αφορά τους τρεις μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και περισσότερους από τρία εκατομμύρια οδηγούς, ενώ η ενίσχυση προβλέπεται και για τις τιμές της βενζίνης και για το Diesel. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ξεχωριστή παρέμβαση για τους αγρότες, καθώς επισπεύδεται για αυτούς η επιστροφή του ΕΦΚ. «Η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο, αλλά έχουμε την τεχνική δυνατότητα για τους αγρότες, οι οποίοι θα έχουν συμπληρώσει τις δηλώσεις, ώστε να επισπεύσουμε αυτή την πληρωμή και να γίνει εντός του Αυγούστου. Έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στα χωράφια τους», είπε. Τα μέτρα για το «Fuel Pass 2» κοστολογούνται σε 375 εκατ. ακόμη, όπως είπε ο πρωθυπουργός, ενώ οι συνολικές παρεμβάσεις για τα καύσιμα ανέρχονται στα 580 εκατ. ευρώ και οι άμεσες και έμμεσες ενισχύσεις κατά των ανατιμήσεων στην ενέργεια αγγίζουν πλέον τα 8 δισ. ευρώ. Οι κινήσεις αυτές, κατά τον πρωθυπουργό, προέκυψαν από τη συνετή οικονομική μας διαχείριση και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που έχει πετύχει και εξακολουθεί να πετυχαίνει η ελληνική οικονομία. Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση της επιδότησης του «Fuel pass 2» από τα 45 στα 80 ευρώ για πληρωμή στην αντλία και για τις μοτοσικλέτες από τα 35 στα 60 ευρώ. Στα νησιά, «όπου ξέρουμε, ότι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα» ανέρχεται στα 100 ευρώ, αντί 55 που ήταν μέχρι σήμερα και για τα δίτροχα στα 70, από 40 που ήταν πριν. «Απομειώνουμε τις αυξήσεις κατά 44 λεπτά το λίτρο στη βενζίνη και κατά 15 λεπτά στο diesel για 180 λίτρα καυσίμου, για τις αναγκαίες διαδρομές τριών μηνών», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Τη σκυτάλη θα πάρει στις 3 το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες της ανανεωμένης εκδοχής του Fuel Pass

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.