Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν άλμα του πληθωρισμού στην Ελλάδα στο 10,7 για τον μήνα Μάϊο!!


 



Νέο άλμα σοκ στο 10,7% παρουσίασε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάιο, έναντι από 9,1% που ήταν τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. Την ίδια στιγμή στην Ευρωζώνη αυξήθηκε στο 8,1% από 7,4% τον Απρίλιο.

Η Eurostat υπολογίζει τον πληθωρισμό με βάση τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ενώ ο εθνικός δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος καταρτίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ, θα ανακοινωθεί την επόμενη Πέμπτη, 9 Ιουνίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή που ανακοινώνεται από την ΕΛΣΤΑΤ είναι υψηλότερος κατά σχεδόν μία ποσοστιαία μονάδα, κάτι που σημαίνει ότι για τον Μάιο η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει πληθωρισμό λίγο χαμηλότερα από το 12%Σ. Τον Απρίλιο είχε διαμορφωθεί στο 10,2%.

Με βάση τα στοιχεία της Eurostat o υψηλότερος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ήταν στην Εσθονία με 20,1%, στην Λετονία με 16,4%, στην Λιθουανία με 18,5% και στην Σλοβακία με 11,8%. Αντίθετα τον χαμηλότερο πληθωρισμό είχαν η Μάλτα με 5,6%, η Γαλλία με 5,8%, η Φινλανδία με 7,1% και η Ιταλία με 7,3%.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.