ΕΑΒ: Οι εργαζόμενοι έστειλαν εξώδικο στη διοίκηση για την απ ΄ ευθείας ανάθεση επισκευής C-130 σε ιδιώτη



Το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΑΒ, αντιστέκεται στις αποφάσεις της διοίκησης της εταιρείας ,σύμφωνα με τις οποίες με απ ΄ ευθείας αναθέσεις δίνουν έργο επισκευής και συντήρησης μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 της ΠΑ σε ιδιωτική εταιρεία.


Το εξώδικο:
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Του «ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ» (ΣΕΕΑΒ), που εδρεύει στο Σχηματάρι Βοιωτίας, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, με ΑΦΜ 099917311. 

ΠΡΟΣ

Την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε» (ΕΑΒ), που εδρεύει στην Αθήνα, Λεωφόρος Μεσογείων 2-4 και εκπροσωπείται νόμιμα.

————————–

Αξιότιμοι Κύριοι, 

Με πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Σας Συμβουλίου, η οποία ελήφθη με οριακή πλειοψηφία, 4 μελών σας (έναντι 3 που εναντιώθηκαν), η εταιρεία σας, στην οποία είμαστε εργαζόμενοι, ανέθεσε απευθείας, την επισκευή ενός C-130 σε ιδιωτική εταιρεία.

Παρακάμψατε δηλαδή την διαγωνιστική διαδικασία και αναθέσατε την επισκευή πολεμικού μεταγωγικού αεροσκάφους, που απαιτεί εξειδικευμένη και πιστοποιημένη εργασία, σε έναν ιδιώτη, που δεν παρέχει κανένα σχετικό εχέγγυο αξιοπιστίας του προσφερόμενου έργου του. Με άγνωστο τίμημα, και πάντως οπωσδήποτε μεγαλύτερο από αυτό που θα απαιτείτο αν το C-130 επισκεύαζε η ΕΑΒ κι εμείς οι εργαζόμενοί της.

Σας θυμίζουμε, ότι η επισκευή των C-130 δεν γινόταν από το προσωπικό της ΕΑΒ, μολονότι για μεγάλο  χρονικό διάστημα βρίσκονταν στις  εγκαταστάσεις μας, διότι είτε έλειπαν ανταλλακτικά, ή χρησιμοποιούνταν ανταλλακτικά αυτών, για την πτητική ικανότητα των μεταγωγικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας! 

Όπως μάθαμε, σήμερα προσέρχεται προσωπικό της εταιρείας AMS AERO, δηλαδή του ιδιώτη, στον οποίο αναθέσατε την επισκευή του μεταγωγικού αεροσκάφους των ενόπλων δυνάμεών μας, για να εκπαιδευτεί για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων, ώστε να είναι σε θέση να το επισκευάσει!

Εκτός της ενδεχόμενης διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, εκ της απευθείας ανάθεσης του έργου που δεν παρήγαγε το προσωπικό της ΕΑΒ,   (από υπαιτιότητά σας, λόγω μη έγκαιρης προμήθειας ανταλλακτικών και έλλειψης προσωπικού), σε ιδιώτη, παρακάμπτοντας την διαγωνιστική διαδικασία, σας θέτουμε προ των ευθυνών σας, ιδίως αναφορικά με το  προφανώς επικίνδυνο του εγχειρήματός σας.

Συγκεκριμένα, δεν μπορεί να επισκευάζεται μεταγωγικό αεροσκάφος των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, μάλιστα σε καιρό πολύ επικίνδυνο για πολεμική εμπλοκή της πατρίδας μας με την Τουρκία, (σύμφωνα με τις δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων και ελλήνων στρατιωτικών αναλυτών), από το ανειδίκευτο κι ευκαιριακό προσωπικό ενός εργολάβου που δεν είχε ποτέ ξανά εμπειρία στον τομέα μας.

Επιπλέον, σας θυμίζουμε ότι και προηγούμενη φορά πράξατε παρόμοια απευθείας ανάθεση στην εργολαβική εταιρεία «APELLA», στον κατασκευαστικό τομέα  του F-16. Η απευθείας ανάθεση ξεκίνησε τον Μάιο του 2021, κι ενώ επρόκειτο να διαρκέσει έξι μήνες, η APELLA βρίσκεται στο εργοστάσιο έως και σήμερα, 13 μήνες μετά, άγνωστο για πόσο ακόμα.

Διερωτώμαστε, με ποια διαδικασία έγινε η επιλογή της συγκεκριμένης εταιρείας (APELLA τότε, και AMS AERO τώρα), ποια είναι η απόδοση της APELLA στο πρόγραμμα που έχει αναλάβει, και με ποιο κόστος; 

Σε μεταξύ μας διεξαχθείσα δικαστική διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, αναφέρατε ότι η συγκεκριμένη εργολαβική εταιρία  έχει εξάμηνη σύμβαση με 13 εργαζόμενους. Οι 6 μήνες προ πολλού περατώθηκαν (άρα προβήκατε σε νέα ανάθεση ή παράταση της πρώτης;),  και σήμερα η εταιρεία αριθμεί περίπου εβδομήντα εργαζομένους, ενώ η ΕΑΒ βρίσκεται σε αυτό το διάστημα για δεύτερη φορά σε προσλήψεις προσωπικού, με καθυστέρηση….

Μετά ταύτα, σας δηλώνουμε την απαρέσκειά μας για την συνεχιζόμενη απαξίωση της ΕΑΒ, των εργαζομένων της, και του υψηλών προδιαγραφών παρεχόμενου έργου μας, διά της απευθείας ανάθεσης τμήματος του έργου μας, σε εργολάβους, οι οποίοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να επισκευάζουν αεροπλάνα της πολεμικής μας αεροπορίας, καθώς το προσωπικό τους είναι ανειδίκευτο και χωρίς πιστοποίηση.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την μη έγκαιρη προμήθεια των απαιτούμενων ανταλλακτικών, για την επισκευή του C-130, κι επίσης για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχετε προβεί ακόμα στην πρόσληψη του υπολειπόμενου απαιτούμενου προσωπικού της ΕΑΒ (που έφυγε λόγω συνταξιοδότησης, ή παραιτήθηκε λόγω της εξαιρετικά και πρωτοφανώς χαμηλόμισθης αμοιβής, πχ. μηνιαίος μισθός 800 ευρώ για εργαζόμενο 30 ετών που επισκευάζει f-16).

Σας προσκαλούμε να μην επιτρέψετε στον εργολάβο να προβεί σε εργασίες σε οποιοδήποτε έργο που έχει αναλάβει η ΕΑΒ, διότι τα τεχνικά και μηχανικά προβλήματα που είναι πιθανό  να προκαλέσει το ανειδίκευτο προσωπικό του στο μεταγωγικό αεροσκάφος της πολεμικής μας αεροπορίας, μπορεί να αποβούν μοιραία για την περιουσία των ενόπλων δυνάμεών μας και το πλήρωμα που θα το στελεχώσει.

Τέλος, σας καλούμε να προβείτε σε κάθε νόμιμη διαδικασία, πρόσληψης προσωπικού και έγκαιρης προμήθειας των απαραίτητων ανταλλακτικών για την επισκευή των πτητικών μέσων από το προσωπικό της ΕΑΒ, ώστε να μην απαξιώνεται το υψηλής ποιότητας έργο που παρέχουμε, το υψηλής εξειδίκευσης, εμπειρίας και πιστοποίησης, προσωπικό της ΕΑΒ, αλλά και η φήμη της ίδιας της εταιρείας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα, σ’ εκείνον προς τον οποίον απευθύνεται για να λάβει γνώση και να επέλθουν οι νόμιμες συνέπειες.

ΑΘΗΝΑ 7/6/2022

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.