ΠΟΕΔΗΝ: Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ


Πορεία διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ πραγματοποιεί στο κέντρο της Αθήνας η ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκεκριμένα, οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων είχαν συγκεντρωθεί από τις 9 στην πλατεία Μαβίλης, απ' όπου ξεκίνησαν την πορεία τους προς το υπουργείο Υγείας. 

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ προχωράει σήμερα Τετάρτη σε πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση με 24ωρη απεργία για τους εργαζομένους στις δημόσιες δομές υγείας της Περιφέρειας και στάση εργασίας 8 π.μ. - 15 μ.μ. στην Αττική.

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ και ζητάει, μεταξύ άλλων, ισχυρή Δημόσια Υγεία και Πρόνοια, μονιμοποίηση συμβασιούχων, άρση αναστολών, «έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία», ένταξη στα ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα), αύξηση μισθών και ανθυγιεινό επίδομα.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:

Δουλεύουμε φέτος το καλοκαίρι με 10.000 λιγότερο προσωπικό σε σχέση με πέρυσι το καλοκαίρι (συνταξιοδοτήσεις, αποχωρήσεις, νοσήσεις, αναστολές εργασίας). Το εναπομείναν εξαντλημένο προσωπικό με περικοπές κανονικών αδειών και ρεπό, επί δύο έτη φέτος για τρίτο χρόνο του χορηγούνται λίγες ημέρες κανονικής άδειας λόγω μεγάλων ελλείψεων προσωπικού» αναφέρει στην ανακοίνωση.

[…] Τέλος Ιουλίου 7.000 συνάδελφοι θα βρίσκονται σε αναστολή εργασίας καθ’ ότι λήγουν τα πιστοποιητικά νόσησης τα οποία έχουν καταργηθεί και βρίσκονται σε ισχύ μόνο για το υγειονομικό προσωπικό. Μέτρο ανάλγητο, χωρίς κανένα υγειονομικό όφελος.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

Ισχυρή Δημόσια Υγεία, Πρόνοια

Μονιμοποίηση συμβασιούχων

Άρση αναστολών

Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία

Ένταξη στα ΒΑΕ

Αύξηση μισθών - Ανθυγιεινό επίδομα

Επαγγελματική νόσος - Εργατικό ατύχημα

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος της Βασιλίσσης Σοφίας από μία λωρίδα κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Σύνταγμα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.