Βουλγαρία: Λειτουργεί ξανά ο πυρηνικός αντιδραστήρας στο Κοζλοντούι μετά απο βλάβη


Στο ηλεκτρικό δίκτυο της Βουλγαρίας είναι συνδεδεμένος και πάλι σε πλήρη ισχύ παραγωγής, από την Τετάρτη το βράδυ, ο μοναδικός πυρηνικός σταθμός της χώρας, ο οποίος παράγει περίπου το ένα τρίτο του ηλεκτρισμού στην επικράτεια.

Συνδέθηκε ο ένας από τους δύο αντιδραστήρες των 1.000 μεγαβάτ, η λειτουργία του οποίου είχε διακοπεί το πρωί, έπειτα από μια βλάβη στη γεννήτρια, ανακοινώθηκε σήμερα από το σταθμό.

Η προστασία έκτακτης ανάγκης είχε ενεργοποιηθεί νωρίς χθες το πρωί έπειτα από μια δυσλειτουργία στη γεννήτρια, χωρίς πάντως να υπάρξει διαρροή ραδιενέργειας.

Η δυσλειτουργία  σημειώθηκε λιγότερο από ένα μήνα αφότου ο αντιδραστήρας, ο οποίος βρίσκεται στο Δούναβη, στη βορειοδυτική Βουλγαρία, είχε απενεργοποιηθεί για συντήρηση και τροφοδοσία. Το ελαττωματικό στοιχείο της γεννήτριας αντικαταστάθηκε και πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητοι έλεγχοι, ενώ η ισχύς έχει πλέον «σταδιακά αυξηθεί».

Ο δεύτερος αντιδραστήρας του Κοζλοντούι, η «Μονάδα 6», ίδιας ισχύος, είχε συνεχίσει να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Το Κοζλοντούι, ο μοναδικός πυρηνικός σταθμός της Βουλγαρίας, παράγει περίπου το ένα τρίτο του ηλεκτρικού της χώρας χάρη σε δύο αντιδραστήρες που πήραν τη σκυτάλη από τέσσερις μικρούς αντιδραστήρες, οι οποίοι έκλεισαν το 2002 και το 2006 ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.