Η ΕΕ και η Βρεταννία βάζουν φρένο στην ασφάλιση πλοίων που μεταφέρουν ρωσσικό πετρέλαιο!!


 


 Φρένο στην ασφάλιση πλοίων που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο βάζουν Ε.Ε. και Βρετανία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο φέρονται να έχουν συμφωνήσει σε συντονισμένη επιβολή απαγόρευσης να ασφαλίζεται κάθε πλοίο που μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο. Το παραπάνω αναφέρουν οι Financial Times, επικαλούμενες αξιωματούχους από Ε.Ε. και Βρετανία με γνώση του θέματος.

Το σχετικό δημοσίευμα επισημαίνει ότι πλέον η Ρωσία θα χάσει την πρόσβαση στη μεγαλύτερη ασφαλιστική αγορά του Lloyd’s στο Λονδίνο. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι Βρυξέλλες φοβούνταν ότι η Μόσχα θα μπορούσε να συνεχίσει να ασφαλίζει τα πλοία της στο Ηνωμένο Βασίλειο, εάν η απαγόρευση εισήχθη μόνο από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2020 (Brexit).

Η βρετανική κυβέρνηση αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αυτές οι πληροφορίες στους FT. Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι σε έξι μήνες ενδέχεται να επιβληθεί απαγόρευση ασφάλισης πλοίων που φέρουν ρωσικό πετρέλαιο από όλες τις χώρες της G7.

Νωρίτερα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Ε.Ε. δρομολογεί την απαγόρευση ασφάλισης σε πλοία που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο. Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι οι εκπρόσωποι της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας αντιτάχθηκαν σε ένα τέτοιο βήμα.

Το άρθρο ανέφερε ότι λόγω της θέσης τους, οι Βρυξέλλες συμφώνησαν να εισαγάγουν την απαγόρευση σε φάσεις εντός έξι μηνών, αντί για έναν όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Οι FT επισημαίνουν ότι η θέση της Ελλάδας και της Κύπρου άλλαξε μετά την προθυμία του Ηνωμένου Βασιλείου να συντονιστεί με τα περιοριστικά μέτρα κατά της Μόσχας από την ΕΕ.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (Institute of International Finance ή IIF) Ρόμπιν Μπρουκς, τους τελευταίους μήνες τα ελληνικά πετρελαιοφόρα μεταφέρουν το υψηλότερο ποσοστό ρωσικού πετρελαίου διεθνώς.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2022 η χωρητικότητα των ελληνικών τάνκερ που έβγαζαν πετρέλαιο από τη Ρωσία αντιστοιχούσε στο 60% του συνόλου. Αντίθετα, την ίδια περίοδο του 2021, το ποσοστό ήταν μόλις στο 33%.

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.