Η Τουρκία διπλωματικός σταθμός...Επίσκεψη εννέα Υπουργών Εξωτερικών στην Άγκυρα το προσεχές διάστημα!!


 


 Σε μία προσπάθεια να προβάλλει τις θέσεις της, η Τουρκία θα επιδοθεί τις επόμενες ημέρες σε διπλωματικό μαραθώνιο με διαδοχικές επισκέψεις ΥΠΕΞ σημαντικών χωρών στην Αγκυρα.

Πρώτος, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, άνοιξε το χορό ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσεϊν Αμίρ Αμπντολαχίαν, ο οποίος έφτασε στην Τουρκία τη Δευτέρα.

Χθες, επίσης, ο τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποδέχτηκε τους ομολόγους του από τον Αζερμπαϊτζάν και τον Τουρκεμινστάν, χώρες που έχουν προνομιακές σχέσεις με την Τουρκία.

Την Τρίτη είναι η σειρά του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουχάρ Οσμάνι, αλλά και του Ολλανδού Χόπκε Χόκστρα ο οποίος θα επισκεφθεί την Τουρκία για πρώτη φορά.

Τις επόμενες ημέρες, παράλληλα, θα φτάσει στην Αγκυρα ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ για να συζητήσει, μεταξύ άλλων, το θέμα των διαδρόμων της Μαύρης Θάλασσας για τα ρωσικά πλοία.

Η γερμανίδα ΥΠΕΞ, Αναλένα Μπέρμποκ, (η οποία θα επισκεφθεί και την Αθήνα), η Νορβηγίδα ΥΠΕΞ Ανίκεν Χουίτφελντ και ο Ιρλανδός Σίμον Κόβενι θα κλείσουν αυτό το μπαράζ επισκέψεων στα μέσα του μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τουρκία παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι εκβιασμών και «διπλωματικών εντυπώσεων» με το ΝΑΤΟ, επιχειρώντας να εργαλειοποιήσει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η Άγκυρα βάζει όλα τα θέματα στο τραπέζι, αναδεικνύοντας την υποψηφιότητα της Φινλανδίας και της Σουηδίας για το ΝΑΤΟ στο όχημα προώθησης των διεκδικήσεων της.

Ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν διστάζει να «χτίσει» μέρα με τη μέρα πάνω στις απαιτήσεις του, χρησιμοποιώντας ακόμα και την απειλή εξόδου της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.