ΟΤΟΕ! Τεράστεια ευθύνη των τραπεζών απέναντι στην ελληνική κοινωνία το κλείσιμο των τραπεζών!!


 


 Είναι γεγονός ότι μόνο το 2020, εν μέσω πανδημίας, το προσωπικό των τραπεζών μειώθηκε κατά 12,2% και χάθηκαν συνολικά 4.613 θέσεις εργασίας", αναφέρει ο Αθ. Κώτσιος

Θα πρέπει να σταματήσουν επιτέλους οι Τράπεζες το κλείσιμο των καταστημάτων τους, τονίζει ο Κώτσιος Αθανάσιος, Γενικός Σύμβουλος της ΟΤΟΕ και Επικεφαλής του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΟΤΟΕ στον νομό Λάρισας.


Όπως αναφέρει ο κ. Κώτσιος σε ανακοίνωσή του, «η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στη συρρίκνωση δικτύου και προσωπικού, στη συρρίκνωση γενικότερα της δυνατότητας χρηματοπιστωτικής κάλυψης της οικονομίας, δημιουργώντας μια κατάσταση εντελώς αναντίστοιχη με τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας. Τούτο προκαλεί έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια, καταφέρει πλήγματα στην απαραίτητη εμπιστοσύνη της πελατείας και υποσκάπτει την ικανότητα των Τραπεζών να στηρίξουν την ανάπτυξη στη μετά -Covid εποχή.


Παρά ταύτα, οι Τράπεζες συνεχίζουν την κούρσα συρρίκνωσης και περιορισμού κόστους, συναγτραπεζικών ωνιζόμενες μεταξύ τους ποιά θα κλείσει περισσότερα καταστήματα και θα μειώσει περισσότερο το προσωπικό της. Δημιουργούν έτσι συνθήκες αποκλεισμού για μεγάλο κομμάτι της πελατείας, που είτε θεωρείται «μη επικερδές», είτε δεν έχει πρόσβαση σε ψηφιακά κανάλια εξυπηρέτησης λόγω γνώσεων, κόστους ή έλλειψης υποδομών. Όμως η πρόσβαση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις υπηρεσίες του είναι απαραίτητο στοιχείο κοινωνικής ένσωμάτωσης και μείωσης ανισοτήτων».


Σύμφωνα με τον κ. Κώτσιο, «πρέπει οι Τράπεζες να σταματήσουν το κλείσιμο των καταστημάτων τους και να βρεθεί η σωστή ισορροπία ανάμεσα στην κερδοφορία και την ευθύνη των Τραπεζών απέναντι στην Ελληνική κοινωνία.
Όπως ο ίδιος αναφέρει, «είναι γεγονός ότι μόνο το 2020, εν μέσω πανδημίας, το προσωπικό των τραπεζών μειώθηκε κατά 12,2% και χάθηκαν συνολικά 4.613 θέσεις εργασίας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κύμα συρρίκνωσης προσωπικού στις τράπεζες από το 2015, με την χρονιά της εμφάνισης της πανδημίας του Covid-19 να καταγράφεται ως μία από τις χειρότερες για την απασχόληση στον τραπεζικό κλάδο από το ξέσπασμα της κρίσης του 2010.


Σημειώνεται ότι το 2010 ο αριθμός των τραπεζοϋπαλλήλων στη χώρα μας ανερχόταν σε 60.000 και σήμερα κινείται σε περίπου 32.000, με προοπτική περαιτέρω μείωσης κυρίως λόγω της ψηφιοποίησης των εργασιών.
Προσθέτει πως νέο γύρο εθελούσιων εξόδων αλλά και μείωσης καταστημάτων σχεδιάζουν οι τράπεζες για το 2022 και το 2023, θέλοντας να μειώσουν έτσι περαιτέρω τα λειτουργικά τους έξοδα.


«Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού η Eurobank έκλεισε 25 καταστήματα και είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες από τραπεζικούς κύκλους για κλείσιμο μεγάλου αριθμού καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς εντός του καλοκαιριού.


Είναι πολύ πιθανό όμως η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών να αναστείλουν το κλείσιμο των καταστημάτων τους», καταλήγει ο κ. Κώτσιος.

www.bankingnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.