Αυξάνει τις εισαγωγές πετρελαίου από την Ρωσσία η Ινδία!!


 


 Την ώρα που η Δύση αυξάνει τις κυρώσεις στη Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε μερικό εμπάργκο του ρωσικού πετρελαίου, η Ινδία, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, αυξάνει διαρκώς τις εισαγωγές της από τη Μόσχα.

Τον Μάιο μεταφέρθηκαν στην Ινδία 3,36 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι πετρελαίου – νούμερο εννιαπλάσιο των μέσων μηνιαίων εισαγωγών της χώρας κατά τη διάρκεια του 2021 – 382.000 μετρικοί τόνοι.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, η Ινδία έχει λάβει 4,8 εκατομμύρια μετρικούς τόνους πετρελαίου με έκπτωση από τη Ρωσία από την ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος. Το πετρέλαιο από τη Ρωσία διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή στα 95 δολάρια το βαρέλι, ενώ το brent βρίσκεται στα 119 δολάρια το βαρέλι.

Η διαφορά στην τιμή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό τις Δυτικές κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο, ειδικά μετά την απόφαση της ΕΕ να απαγορεύσει το 90% του ρωσικού πετρελαίου έως το τέλος της χρονιάς, δεδομένου ότι η Ευρώπη είναι ο σημαντικότερος αγοραστής ρωσικής ενέργειας.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.