Πληρωμη σε ρούβλια του εξωτερικού χρέους της Ρωσσίας!


 


 

 Στις 23 Ιουνίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την πληρωμή του χρέους σε ξένο νόμισμα σε ρούβλια. Σε γενικές γραμμές, οι συναλλαγές θα γίνονται μέσω λογαριασμού σε ρούβλι με την ισοτιμία της εγχώριας αγοράς. Η πληρωμή αυτού του χρέους από την πλευρά της Ρωσίας θα θεωρείται ως «δεόντως εκτελεσμένο και πληρωμένο» χρέος, ακόμη κι αν άλλες χώρες δεν το πιστεύουν.

Στην πραγματικότητα, το χρέος σε ρούβλια δεν θα καταβληθεί σε όλες τις χώρες, αλλά κυρίως σε ευρωπαϊκές χώρες για χρέος σε ξένο νόμισμα.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το καθεστώς πληρωμής σε ρούβλια είναι προσωρινό προς το παρόν. Ο μηχανισμός έχει σχεδιαστεί για να λύσει το πρόβλημα των πληρωμών για το εξωτερικό χρέος, το οποίο αντιμετωπίζει η Ρωσία κάθε μήνα μετά την επιβολή κυρώσεων.

Το διάταγμα αναφέρει:

«Για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του δημόσιου χρέους της Ρωσικής Ομοσπονδίας που εκφράζονται σε κρατικούς τίτλους, η ονομαστική αξία των οποίων αναφέρεται σε ξένο νόμισμα, η Ρωσική Ομοσπονδία έχει το δικαίωμα να στείλει αίτηση σε μη τραπεζικό πιστωτικό ίδρυμα, που είναι το κεντρικό αποθετήριο, για άνοιγμα λογαριασμού τύπου «Ι» στο όνομα ξένου θεματοφύλακα (χωρίς προσωπική παρουσία του εκπροσώπου του), ο οποίος διατηρείται σε ρούβλια Οι υποχρεώσεις για ευρωομόλογα της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναγνωρίζονται ως δεόντως εκτελεσμένες»

Ο υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov είπε ότι η κατάσταση θα είναι παρόμοια με την πληρωμή για το φυσικό αέριο σε ρούβλια.
Και οι μηχανισμοί θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο: εγγραφή νομίσματος, ανταλλαγή του σε ρούβλια: ο υπολογισμός, με τα ευρωομόλογα θα είναι ο ίδιος, απλά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών, το σχέδιο θα επιτρέψει την αποφυγή της χρήσης δυτικών υποδομών διακανονισμού.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.