Κουβέντα δεν είπε ο Ερντογάν για Αιγαίο και νησιά



Κουβέντα δεν είπε ο Ερντογάν για Αιγαίο και νησιά

Ούτε λέξη για το Αιγαίο, τα νησιά και γενικότερα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην παρέμβαση του, στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην παρέμβαση του, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε ελάχιστα, επικεντρώθηκε στα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα της συνόδου και απέφυγε να μιλήσει για το ζήτημα των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας, όπως πολλοί ανέμεναν με βάση τις πρόσφατες εμπρηστικές δηλώσεις του, οι οποίες έκαναν λόγο για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Μέχρι στιγμής όλοι οι ομιλητές αναφέρονται στη ρωσική εισβολή, εκφράζοντας την συμπαράσταση τους στην Ουκρανία και την ανάγκη ενίσχυσης της υποστήριξης.

Συνάντηση Ερντογάν - Μακρόν

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος είχε το πρωί της Τετάρτης συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, εναντίον του οποίου έχει καταφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Η συνάντησή τους διήρκεσε μία ώρα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο.

«Kαρφιά» Μητσοτάκη για Τουρκία από την Ισπανία, πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Νωρίτερα, κατά την προσέλευση των ηγετών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκτοξεύσει τα «καρφιά» του κατά της Τουρκίας. Αναφερόμενος στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Συμμαχία και την άρση του βέτο της Τουρκίας, ο Κ. Μητσοτάκης είπε: «Τελικά, πρυτάνευσε η κοινή λογική και το καλό της συμμαχίας και ξεπεράστηκαν οι όποιες καιροσκοπικές και ωφελιμιστικές συμπεριφορές».

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι είμαστε μέλη της Συμμαχίας από το 1952, προσθέτοντας ότι η χώρα αποτελεί σημαντικό πυλώνα «σταθερότητας στη ΝΑ Μεσόγειο. Επενδύουμε άνω του 2% του ΑΕΠ στις αμυντικές δαπάνες, θωρακίζοντας την αποτρεπτική μας δυνατότητα και τις δομές της Συμμαχίας. Ως πυλώνας σταθερότητας έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η προσήλωση της Συμμαχίας πρέπει να είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν χρειάζεται άλλη αστάθεια εντός της Συμμαχίας και αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι οι εταίροι μας».
zougla.gr
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.