ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ..ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ , ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΟΒΑΡΤΙΣ


 

 

Στο ειδικό δικαστήριο παραπέμπονται ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, προκειμένου να δικαστούν για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

Όπως αποφάσισε το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο, μόνο ο πρώην υπουργός Δ. Παπαγγελόπουλος και η εισαγγελέας Ελ. Τουλουπάκη θα καθίσουν στο εδώλιο για την υπόθεση Novartis.


Το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο, ύστερα από μακρά διάσκεψη, αποφάσισε απόψε με αμετάκλητο βούλευμα να παραπεμφθούν για να δικαστούν στο ειδικό δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών, για κακουργηματικά αδικήματα τα οποία φέρεται να διέπραξαν στην υπόθεση της Novartis, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αντεισαγγελέας Εφετών, Ελένη Τουλουπάκη.

Εκτός ποινικού κάδρου βρίσκονται πλέον τόσο οι επίκουροι εισαγγελείς της πρώην Εισαγγελίας Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, όσο και οι εκδότες και δημοσιογράφοι Ιωάννης Φιλιππάκης, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρος Τάρκας και Κώστας Βαξεβάνης, που κλήθηκαν με την ιδιότητα του κατηγορουμένου προς απολογία προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων.

Τέλος, το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση ως προς το σκέλος που αφορά στις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, απαλλάσσοντας όλους του εμπλεκόμενους από κάθε ποινική ευθύνη.

Το βούλευμα του πενταμελούς δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποδέχεται εν μέρει την 365 σελίδων πρόταση της εισαγγελέας του ειδικού δικαστηρίου, Ελένης Μετσοβίτου - Φουρλή, πρόταση η οποία χαρακτηρίζει τον κ. Παπαγγελόπουλο ηθικό αυτουργό της όλης σκευωρίας της Novartis, στην οποία ενέπλεξε δέκα πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και πρώην πρωθυπουργούς και παράλληλα αποδίδεται το ίδιο αδίκημα (της ηθικής αυτουργίας) στην κατάχρηση εξουσίας των τριών εισαγγελέων Διαφθοράς.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.