Η Γαλλία εγκαταελείπει το ενιαίο αντιρωσικό δυτικό μέτωπο


 


 Μετά τις βουλευτικές εκλογές, η Γαλλία θα εγκαταλείψει το ενιαίο δυτικό μέτωπο που υποστηρίζει την ήττα της Ρωσίας στην ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.


Ο Μακρόν υπόσχεται πολεμική οικονομία στη Γαλλία

Στις 13 Ιουνίου, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η ΕΕ και η Γαλλία έχουν εισέλθει σε μια «οικονομία πολέμου». Σε ένα τέτοιο υπόβαθρο, η Γαλλία επρόκειτο να λάβει έκτακτα μέτρα ως προς αυτό, όπως, για παράδειγμα, την επίταξη προμηθειών υλικών.

«Θα λάβουμε επενδυτικές αποφάσεις και θα έχουμε τις κατάλληλες απαιτήσεις» ώστε η Ουκρανία «να αποκτήσει όπλα υψηλής ποιότητας» και να κερδίσει», είπε ο Μακρόν.

Αυτή η δήλωση σαφώς προετοιμάζει τη Γαλλία για πόλεμο με τη Ρωσία.

Ωστόσο, θα είναι δύσκολο για τον Μακρόν να περάσει από το κοινοβούλιο τον αντίστοιχο στρατιωτικό προϋπολογισμό.

Το γαλλικό κοινοβούλιο θα ελέγξει τον Εμανουέλ Μακρόν

Η σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που υποστήριζε όλες τις προεδρικές ιδέες μέχρι τώρα, ανήκει στο παρελθόν.

Στις εκλογές της 19ης Ιουνίου:Το κόμμα Αναγέννηση του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν κέρδισε 246 έδρες.
Η Νέα Λαϊκή, Οικολογική και Κοινωνική Ένωση (NUPES) του Jean-Luc Mélenchon έλαβε 142 έδρες.
Το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν (PH) — 89 θέσεις.
Οι Ρεπουμπλικάνοι (LR) — 64 έδρες.

Μια τέτοια κατάσταση υποδηλώνει ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να μεταφέρει ορισμένες από τις εξουσίες από το Μέγαρο των Ηλυσίων στο κοινοβούλιο, όπου η αριστερά και η δεξιά θα έχουν αρκετές ευκαιρίες να κρατήσουν τον Μακρόν υπό έλεγχο.


Θα είναι εύκολο να σπάσει κανείς γιατί παρά τις προφανείς ιδεολογικές διαφορές τους, οι σοσιαλιστές του Μελανσόν και οι εθνικιστές της Λεπέν έχουν παρόμοιες πολιτικές ατζέντες. Και τα δύο μέρη είναι σκεπτικιστές της ΕΕ και υποστηρικτές του διαλόγου με τη Ρωσία.

Η Μαρίν Λεπέν είναι σίγουρη ότι θα είναι η επόμενη πρόεδρος της Γαλλίας

Η συντριπτική επιτυχία του κόμματος της Λεπέν (από 9 έως 89 θητείες) την έκανε να πει, όχι χωρίς λόγο, ότι θα ερχόταν στην εξουσία μετά το τέλος της θητείας του Μακρόν.

«Πετύχαμε τους τρεις στόχους που θέσαμε για τους εαυτούς μας: να κάνουμε τον Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρο της μειοψηφίας, να συνεχίσουμε την απαραίτητη πολιτική αναδιάρθρωση και να σχηματίσουμε μια ισχυρή αντιπολίτευση», είπε.

Η Λεπέν προειδοποίησε για τις καταστροφικές συνέπειες που επρόκειτο να επιφέρει το έκτο πακέτο αντιρωσικών κυρώσεων για την αγοραστική ικανότητα του γαλλικού λαού και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ψέματα σχετικά με την οικονομική κατάσταση στη Γαλλία.

Ο «Γάλλος Τσάβες» θα νοιαστεί για την κοινωνική ισότητα και όχι για τον πόλεμο

Όσο για τον Μελανσόν, ο οποίος αναφέρεται ως ο «Γάλλος Τσάβες», είπε πως η Γαλλία θα πολωθεί σε τρία στρατόπεδα: τους φιλελεύθερους του Μακρόν, την ακροδεξιά και το λαϊκό κόμμα του Μελανσόν. Υποστηρίζοντας την «ακεραιότητα της Ουκρανίας», ο Μελανσόν αντιτίθεται στις προμήθειες όπλων στο Κίεβο. Λέει επίσης ότι ο γαλλικός προϋπολογισμός πρέπει να στοχεύει σε κοινωνικά έργα και όχι στον πόλεμο. Μεταξύ άλλων, υποσχέθηκε να μειώσει το όριο συνταξιοδότησης στα 60 έτη.

Ο Μακρόν είπε πριν από τον δεύτερο εκλογικό γύρο πως έβλεπε τους αντιπάλους του - τον Μελανσόν και τη Λεπέν - ως έργο αταξίας και υποταγής της Ρωσίας.

«Λένε ότι πρέπει να αποσυρθούμε από τις συμμαχίες μας, από την Ευρώπη και να οικοδομήσουμε στρατηγικές συμμαχίες με τη Ρωσία», είπε ο Μακρόν.

Με λίγα λόγια, τόσο ο Μελανσόν όσο και η Λεπέν κατανοούν ότι δεν πρέπει να παρέμβει κανείς στην αναμέτρηση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, καθώς αυτό είναι έξω από τη σφαίρα των συμφερόντων της Γαλλίας. Επιπλέον, είναι επιζήμιο για τη Γαλλία, τόσο από οικονομική όσο και από πολιτική άποψη.

Γνωστική ασυμφωνία στην Ευρώπη

Οι Ευρωπαίοι νεοφιλελεύθεροι γιορτάζουν τη «νίκη της δημοκρατίας» στη Γαλλία. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουν ότι η Γαλλία πρέπει να ακολουθήσει έναν διαφορετικό φορέα δράσης.

«Η ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας απαιτεί το αντίθετο: μια συνεπή και αξιόπιστη δέσμευση ικανή να ελέγχει τόσο την οικονομική αβεβαιότητα όσο και τα βήματα που θα πρέπει να λάβει η ΕΕ προς αναζήτηση μιας ειρηνικής λύσης», έγραψε η El Pais .

Η La Repubblica, έγραψε με τη σειρά της ότι η «αστάθεια» η Γαλλία θα ήταν συνώνυμη με την «αστάθεια και αδυναμία» για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Le Soir του Βελγίου προβλέπει «ατίθαση Γαλλία».

Λοιπόν, όσο περισσότερα προβλήματα έχει η Ευρώπη στους ώμους της, τόσο το καλύτερο για τη Ρωσία.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.