Ο Ερντογάν ζητά εξουσιοδότηση απο την τουρκική εθνοσυνέλευση για Λιβύη, με δυνατότητα επίθεσης και σε «άλλες χώρες


 

 






Εξουσιοδότηση από την τουρκική εθνοσυνέλευση, με αφορμή τη Λιβύη, που θα του δίνει τη δυνατότητα να επιτεθεί σε «άλλες χώρες» θα ζητήσει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα Nordic Monitor, του Τούρκου αντικαθεστωτικού δημοσιογράφου, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, ο οποίος ζει μόνιμα στη Νορβηγία, καθώς κατηγορείται από την κυβέρνηση της Άγκυρας σαν «γκιουλενιστής».

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφει το star.gr, η εξουσιοδότηση θα δίνει την έγκριση ουσιαστικά για στρατιωτική επίθεση ακόμη και στην Ελλάδα, αν χρειαστεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, όπως υποκρύπτεται από την αναφορά «σε άλλες χώρες».

Το Nordic Monitor αναφέρει ότι ο Ερντογάν στην εξουσιοδότηση που ζητά υποστηρίζει ότι «ο αποκαλούμενος Λιβυκός Εθνικός Στρατός δεν έχει θέση στη Λιβυκή Πολιτική Συμφωνία και είναι παράνομος τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο» και ότι εξαπέλυσε επίθεση για να καταλάβει την πρωτεύουσα της Τρίπολης στις 4 Απριλίου 2019, με στόχο να ανατρέψει την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA)».

Θα υποστηρίζει επίσης ότι «οι επιθέσεις με στόχο αμάχους και μη στρατιωτικές υποδομές δημιούργησαν ένα κατάλληλο περιβάλλον για το ISIS, την Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, τις παράνομες ένοπλες ομάδες, την παράνομη μετανάστευση και την εμπορία ανθρώπων, που απειλούν την ακεραιότητα και τη σταθερότητα της Λιβύης, με αποτέλεσμα, η GNA να ζητήσει υποστήριξη από την Τουρκία, τον Δεκέμβριο του 2019».
Το σημείο που ανοίγει «παράθυρο» για επίθεση
στην Ελλάδα με τη «βούλα» της τουρκικής Βουλής!

Ο Ερντογάν υποστηρίζει στην πρότασή του ότι «οι κίνδυνοι και οι απειλές, που τίθενται σε ολόκληρη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, εξακολουθούν να υφίστανται στη Λιβύη» και ότι εάν επαναληφθούν οι επιθέσεις κατά της «νόμιμης κυβέρνησης», τα συμφέροντα της Τουρκίας τόσο στη Μεσόγειο όσο και στη Βόρεια Αφρική θα επηρεαστούν αρνητικά.

Για τον ίδιο λόγο ζητά την έγκριση του κοινοβουλίου για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων «σε ξένες χώρες» για επιχειρήσεις και επεμβάσεις, προκειμένου «να προστατευθούν αποτελεσματικά τα συμφέροντα της Τουρκίας στην κατεύθυνση άσκησης δυναμικής πολιτικής».



Ακριβώς η συγκεκριμένη αναφορά σε «ξένες χώρες» και όχι «χώρα» ή ρητά στη Λιβύη, είναι αυτή που ερμηνεύεται ως εξουσιοδότηση για επίθεση και στην Ελλάδα αν χρειαστεί!

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική εθνοσυνέλευση έχει ήδη εγκρίνει την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη, στις 2 Ιανουαρίου 2020, όπως και την παράταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στις 2 Ιανουαρίου 2021.

Την πρόταση καταψήφισε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που ανέφερε ότι η Τουρκία θα έπρεπε να συμμετέχει σε ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στη Λιβύη, ενώ την καταψήφισε και το Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.