ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ""ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ""" ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΤΙ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ!!


  Με μεγάλο ενδιαφέρον, που εκτείνεται πέραν των στενά κομματικών ορίων της ΝΔ, αναμένεται η σημερινή ομιλία – παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στην επετειακή εκδήλωση της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή», στις επτά σήμερα το απόγευμα, στο Μέγαρο Μουσική.

Το θέμα της ομιλίας του «Ελλάδα και Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών» είναι ευρύ και δίνει τη δυνατότητα στον πρώην πρωθυπουργό να τοποθετηθεί επί όλων των κρίσιμων ζητημάτων της πρωτόγνωρης συγκυρίας που διανύουμε:
Από την Ε.Ε και την αδυναμία της να ασκήσει τον θεσμικό της ρόλο, τις διεθνείς γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές τεκτονικές αλλαγές που συντελούνται έως τα μείζονα ζητήματα με την οποία είναι και θα είναι στο εγγύς μέλλον αντιμέτωπη η ελληνική κοινωνία. Και φυσικά να στείλει μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις.

Στην προηγούμενη δημόσια τοποθέτησή του, τον Οκτώβριο του 2019, από το βήμα της εκδήλωσης για τα 80 χρόνια της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη, είχε επικεντρωθεί στα εθνικά θέματα, προειδοποιώντας ότι «στα χρόνια που έρχονται, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μεγάλες προκλήσεις, οι οποίες θα απαιτήσουν συγκροτημένες πολιτικές, αποφασιστικότητα και τόλμη, θα χρειαστεί να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις και να τις εφαρμόσουμε με συνέπεια και πειθαρχία».

Η σημερινή του ομιλία αποκτά εκ των πραγμάτων μεγαλύτερο ενδιαφέρον όχι μόνο λόγω του πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία και των οικονομικών και ενεργειακών επιπτώσεων του στην Ε.Ε και στη χώρα μας, αλλά και γιατί πραγματοποιείται στη συμπλήρωση 34 μηνών γαλάζιας διακυβέρνησης, οπότε οι όποιες τοποθετήσεις του αποκτούν εκ των πραγμάτων και εσωκομματικό ενδιαφέρον.

Στη σημερινή εκδήλωση αναμένεται να δώσει το παρόν η συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών της ΝΔ, πολλοί εκ των οποίων, άλλωστε, συχνά πυκνά επισκέπτονται τον κ. Καραμανλή στο γραφείο του προκειμένου να πάρουν τη γνώμη του για μια σειρά από ζητήματα. Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης δεν θα παραστεί και, όπως λένε οι πληροφορίες, θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Π. Πικραμμένο.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος φέρεται έντονα προβληματισμένος από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις και προφανώς έκρινε ότι θα πρέπει να τοποθετηθεί δημόσια, δεν αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του σε σχέση με την εκ νέου συμμετοχή του ή μη στα ψηφοδέλτια του κόμματος.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.