Τεράστιο μπλάκ αουτ σε χιλιάδες ιστοσελίδες ανα τον κόσμο!!


 


 

 Αδύνατη ήταν η πρόσβαση σε εκατοντάδες ιστοσελίδες σήμερα το πρωί για εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου στους οποίους εμφανίζονταν το μήνυμα «500 Internal Server error».

Τα προβλήματα εντοπίστηκαν σε όλο τον κόσμο, και επηρεάστηκαν sites- κολοσσοί όπως τα Discord, Shopify, Peloton και JustEat. Και στην Ελλάδα, πολλά sites ήταν «κάτω». Πού οφειλόταν το πρόβλημα;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου, μία διακοπή λειτουργίας στο δίκτυο διανομής περιεχομένου Cloudflare προκάλεσε το πρωτοφανές black out.


Loading ... Loading ...

Οι ιστότοποι χρησιμοποιούν το Cloudflare για να παραδίδουν περιεχόμενο από το Cloud γρήγορα και με ασφάλεια. Στο  Downdetector αναφέρθηκαν προβλήματα σε σελίδες και εφαρμογές, όπως οι Discord, Shopify, Fitbit, Peloton, Grindr, Ring, bet365, Google, NordVPN, JustEat και Ladbrokes.

Το Cloudflare είναι ένα δίκτυο διανομής περιεχομένου (CDN) – μία κατανεμημένη ομάδα διακομιστών σε όλο τον κόσμο που λειτουργούν συντονισμένα.

Η χρήση των CDN από ιστοσελίδες γίνεται ώστε να προστατεύονται από απειλές και να παραδίδουν περιεχόμενο από το Cloud με ασφάλεια και όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Από τα διαθέσιμα CDN το Cloudflare είναι με διαφορά το πιο δημοφιλές.

Η Cloudflare αναγνώρισε το πρόβλημα σε μια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter. «Η ομάδα της Cloudflare έχει επίγνωση των τρεχόντων προβλημάτων της υπηρεσίας και εργάζεται για την επίλυση τους το συντομότερο δυνατό. Οι ενημερώσεις μπορούν να παρακολουθούνται εδώ», ανέφερε.

Ακόμα δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τη διακοπή, παρότι συχνά η αυξανόμενη κυκλοφορία αποτελεί αιτία των διακοπών των CDN, αλλά η Cloudflare ισχυρίζεται ότι έχει εντοπίσει το πρόβλημα και προσπαθεί να το λύσει.

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.