Μενέντεζ για την Ελληνοαμερικανική Φιλία!!Η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει έναν σταθερό φίλο και σύμμαχο στις ΗΠΑ!!


 



Η επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας προχώρησε στην έγκριση του διακομματικού ψηφίσματος για την ελληνοαμερικανική φιλία, το οποίο είχε κατατεθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον.

Το ψήφισμα είχε ως στόχο να καλωσορίσει την ομιλία του Πρωθυπουργού στην κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου, αλλά και να υπογραμμίσει τον εορτασμό της διαρκούς εταιρικής σχέσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας.

Την έγκριση χαιρέτισε τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ, όσο και ο επικεφαλής της μειοψηφίας, Τζιμ Ρις.

«Όπως είπαμε στον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ: η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει έναν σταθερό φίλο και σύμμαχο στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο Μενέντεζ.

Και πρόσθεσε: «Η σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας έχει τις ρίζες της στην κοινή αφοσίωση για την προώθηση της δημοκρατίας, την ενίσχυση των εταιρικών σχέσεων στον τομέα της ενέργειας και της ασφάλειας και τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως. Με αυτό το δικομματικό ψήφισμα, επιβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε αυτόν τον δεσμό για τις επόμενες γενιές».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, Τζιμ Ρις:

«Η απρόκλητη και βάναυση εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία απέδειξε τη σημασία της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα είναι από καιρό ηγέτης στις συνεισφορές της στη συλλογική άμυνα του ΝΑΤΟ και είμαι ευγνώμων που τα λιμάνια της ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερο στη δομή μεταφορών του ΝΑΤΟ. Η σημερινή ψήφιση αυτού του ψηφίσματος από την επιτροπή επιβεβαιώνει την υποστήριξη του Κογκρέσου για τη συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας καθώς αντιμετωπίζουμε νέες κοινές προκλήσεις. Χάρηκα που καλωσόρισα τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη στη Γερουσία τον περασμένο μήνα και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του τους επόμενους μήνες».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.