Μαίνεται η πυρκαγιά που κατακαίει την Άνω Γλυφάδα και το Πανόραμα Βούλας!!

 

 


 

 Από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στη Γλυφάδα ξεκίνησε η φωτιά ανέφερε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου   γεγονός που επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Ελληνικού, Γιάννης Κωνσταντάτος προσθέτοντας ότι η περιοχή του υποσταθμού δεν είχε καθαριστεί.

 Μαίνεται το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από τη Γλυφάδα και τώρα πλέον λόγω των ισχυρών ανέμων έχει επεκταθεί στη Βούλα, όπου καίει δίπλα στα πρώτα σπίτια.

Επί τόπου επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν έξι αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι καθιστούν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων πολύ δύσκολο. Ο άνεμος στροβιλίζει τη φωτιά, που επεκτείνεται σε κλάσματα δευτερολέπτου, απειλώντας τις κατοικίες στο Πανόραμα Βούλας, ενώ υπάρχουν ήδη αναφορές για καμένα σπίτια.

Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης της περιοχής και οι κάτοικοι σπεύδουν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, ενώ αστυνομικοί, περνούν από τα σπίτια, για να διαπιστώσουν εάν οι πολίτες τα έχον εγκαταλείψει.

Το 112 ενεργοποιήθηκε επίσης, ώστε οι κάτοικοι Βούλας και των γύρω περιοχών να εκκενώσουν την περιοχή.


Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης: Στις φλόγες ένα ακόμα σπίτι

Τρία ελικόπετρα έσωσαν τα σπίτια στην οδό ‘Ατλαντος, ενώ ένα ακόμη σπίτι να φλέγεται στην οδό Αμαρτωλών δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ελληνικού -Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

«Η κατάσταση παραμένει δύσκολη και προσπαθούμε να την ελέγξουμε»

'Αλση και παρκάκια στο Πανόραμα της Βούλας καίει η φωτιά.

«Η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και συνεχίζει:

«Η φωτιά έχει μπει στο Πανόραμα και έχει κάψει άλση και παρκάκια, ακόμη και κάποιες τέντες, αλλά δεν έχουν καεί σπίτια. Ήρθε από δύσβατη περιοχή, στην οποία δεν μπορούσαν οι δυνάμεις να επέμβουν καθοριστικά. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 33 οχήματα και 180 άνθρωποι, εθελοντές και πυροσβέστες, συν τα εναέρια μέσα. Ο αέρας είναι ισχυρός. Έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης κι έχουν σταλεί μηνύματα με το 112. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καεί σπίτια και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για την ελέγξουμε».


Ανοίγουν σχολικές αίθουσες στη Βούλα για τη φιλοξενία κατοίκων

Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, γνωστοποιεί ότι έχουν ανοίξει αίθουσες στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας προκειμένου να φιλοξενηθούν όσοι κάτοικοι έχουν εκκενώσει τις κατοικίες τους.
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.